Kalender - Calendar
June 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

Mandag, 22 november 2010

 

Stikker av fra regningen?
DagaliOpplevelser AS nær konkurs, kan man lese i Hallingdølen. Det har gått ut et tilbud om frivillig akkord og oppgjør på 10% for alle krav over 3000 kroner. Er det ikke freidig å be om en akkord på 90%, spør Hallingdølen.

 

Plan A er tydeligvis å bli kvitt 90% av gjelden på denne måten og fortsette som før, på bekostning av kreditorenes krav. Og de største kreditorene er deg og meg gjennom Nore og Uvdal og Hol kommuner, Buskerud fylkeskommune etc.

 
Plan B heter Dagali Action Park AS. Stiftet allerede 11. november av de viktigste personene bak DagaliOpplevelser: Tor Larsen, Harald Sachweh og Elisabeth Kristiansen. Samme adresse, bransje og aktiviteter, rigget og klart til å ta over etter DagaliOpplevelser AS i tilfelle Plan A feiler. Men igjen kvitt all gjelden på bekostning av deg og meg!

 
Hadde det vært folk uten midler som sto bak DagaliOpplevelser AS, og de hadde gjort sitt beste for å ordne opp, kunne folk nok leve med dette. Men når det er eiere/medeiere i lønnsomme bedrifter som kontinuerlig tar ut lønn og midler fra driften, samtidig som andre krav misligholdes, er ikke dette lenger greit: De står tross alt klar med lommeboka og et nytt selskap til å ta over konkursboet!

 
 
Årsregnskapet for 2009 viser at det var anleggsmidler for 2,5 millioner i DagaliOpplevelser AS ved årets utgang. Er boet nå tømt siden de bare tilbyr 10% av kravene på 2,8 millioner? Burde ikke driften allerede ha blitt stoppet for 2-3 år siden i henhold til Aksjelovens §3? Aksjekapitalen var bare på 540.000, mens den nå er negativ med 3,7 millioner. Er dette mulig økonomisk kriminalitet?

 

DagaliOpplevelser har budt på mye moro i Dagali. Skal vi nå finne oss i at vi i fellesskap må ta regningen? Skal eierne av DagaliOpplevelser AS få lov til å fortsette på denne måten? Jeg mener at det nå er på tide at foten settes ned og at andre, helst lokale krefter slippes til for å gjøre en mye bedre jobb!

 

 
Anders Ilsøy

 
PS: Alle opplysninger i dette innlegget er offentlig tilgjengelige på proff.no, brreg.no, Hallingdølen etc.

 

.

Comments are closed.