Kalender - Calendar
June 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Highlighted events

  No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

Torsdag, 18. november 2010

 

Startet

Inger Marie Risan på Harmonien Blomster. © Villy Sander Norås.

For 2 måneder siden startet Inger Marie Risan opp blomsterforretningen Harmonien Blomster på Rødberg. Nore og Uvdal har vært uten blomsterforretning i noen måneder, men nå er den på plass igjen der Blomsterboden lå før.

 

Symfoni
Utenfor er det kaldt, men når du kommer inn så merker du at det er en blomster-forretning du kommer inn i. Her er nesten en symfoni av blomsterlukter. Selv for en som er mannfolk og gubbe merker at dette er stedet der man kan omvandle en dialog til kanskje noe kjærlig til dem eller den du setter pris på.

 

Det heter jo som kjent:
- Si det med blomster.

 

 

Duggete tåkeheimen
Innenfor blir brillene til en stakkars stælk til duggete tåkeheimen, man ser ingenting. Det er ikke utsyn i det hele tatt og da må man se over brillene som en litt intellektuell fysak.

 

Inger Marie Risan. © Villy Sander Norås.

 

Intervju med Inger Marie Risan, del 1:2
 

 

 

Melodiske dufter med melankoli
Men lukten av blomster er det ingen å si noe på, jeg har kommet til rett sted – faktisk. Duftene er like gode og intensive som melodiene til Melody Gardot. Hun hadde konsert i Grieghallen forleden. (Den kan også sees på NRK sine nettsider, for de som vil det – anbefales).

 

Ann Kristin Løvstad Grøtterud med grønne fingre. © Villy Sander Norås.

 

Advent
Inger Marie sier at det vil bli en del trafikk nå i adventstiden. Inger Marie selger også nisser nå før julestriden. Men selv i november er det mye å gjøre i butikken. Hun er på alle plasser på en gang. Noe skal vannes, noe skal pakkes – det er med andre ord mye å gjøre.

 

God hjelp
Hun har også en medhjelper i forretningen. Det er Ann Kristin Løvstad Grøtterud som hjelpe til bak disken. Inger Marie skyter av Ann Kristin. Det virker som om hun har grønne fingre hun også.

 

Afrikalilje. © Villy Sander Norås.

 

Paparazzi-fotograf
Det er jo litt artig å fotografere i butikken. Man blir nesten som er paparazzi-fotograf. Det er bare å luske rundt og gjemme seg bak blomster og planter. Med andre ord en fin plass om man trenger tørtrene til den slags.

 

Hvite orkideer
Det går endel buketter i forbindelse med dødsfall. Det er orkideer som det går mest av. Inger Marie kjøper orkideene direkte fra Nederland.

 

Nissene er på plass. © Villy Sander Norås.

 

Numedøl
Inger Marie kommer opprinnelig fra Øygardsgrend, men har jobbet på Harmonien på Kongsberg. Men hun vil definere seg som en god Numedøl og det er hun stolt av.

 

Alle blomsterslag. © Villy Sander Norås.

 

Rotknoll eller Afrikalilje om du vil
Hun har 2 såkalte “rotknoller” det ser ut som et hode. Ja, nesten som en rotete knoll på et menneske. Den blomstrer ikke før den er flere år gammel.

 

- Veldig skuffet over Nore og Uvdal kommune.

 

Lite i støtte
Inger Marie er skuffet over den støtten hun har fått av Nore og Uvdal kommune. Hun syns summen for støtte er så liten at hun kanskje vurderer å hoppe over den vesle summen, men vi kommer med tilbake til dette i morgen. Hun sier at hun er veldig skuffet over Nore og Uvdal kommune.

 

En fargematch? © Villy Sander Norås.

 

- Si det! © Villy Sander Norås.

 

Dekorativt. © Villy Sander Norås.

 

 

Relaterte linker:

 

- Si det med blomster 2:2
http://www.visanor.com/blog/?p=6542

 

 

Del 2 kommer i morgen.

 

 
Villy Sander Norås

 

 
.

Comments are closed.