Språk – Language
Kalender - Calendar
May 2022
M T W T F S S
« Aug «-»  
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Hva skjer? - Events

    Ingen aktiviteter og vise
Visanor
Sidekart - Site map

Mandag, 25. oktober 2010

 

Skype for Facebook

Skype implentert i Facebook

Skype implementert i Facebook

Nå får du Skype for Facebook. De fleste kjenner jo Facebook, men hva er Skype? Skype er et gratisprogram du installerer på datamaskinen. Med Skype så kan du ringe til andre som har Skype. Det blir som med IP-telefoni, men du ringer fra en PC til en annen PC.

 

Skype til Skype – over hele verden
Om du har installert Skype på din egen maskin og en kamerat av deg har samme programmet installert så kan du snakke med denne personen via din egen PC. Du ringer/kontakter hvem som helst i verden på denne måten – helt gratis.

 

Opprette en konto
Når du har installert Skype så må du opprette en konto via Skype. Dette gjøres med et unikt brukernavn og passord. Brukernavnet vil alltid være det samme, men du kan selv forandre passord i ettertid om du vil.

 

 

Personlige data
Når du har opprettet et eget brukernavn og egen konto så kan du selv bestemme hvilke personlige data som andre skal se. Selv bruker jeg egen navn, jeg er hankjønn, er norsk og kommer fra Buskerud.

 

Som du selv vil

Skype på en smartphone

Skype på en smartphone

Om noen da vil finne deg på Skype så kan dette gjøre ved et søk på Skype. Om du i ettertid vil forandre dine navndata så kan du også gjøre dette som du selv vil. Det er det unike brukernavnet som alltid vil være det samme. Det er også fullt mulig å bruke flere Skype-kontoer om du vil det.

Med Skype kan du ringe til andre (med Skype) over hele verden, helt gratis. Du har også videosamtaler om du vil.

 

Skype for Facebook
Installerer du versjon 5 av Skype så vil du også få en implementering av Facebook sitt grensesnitt. På den måten kan du utvide brukermulighetene som er i det sosiale nettverket som Facebook er.

 

Men ikke nok med det
Nå fins også Skype tilgjengelig på såkalte “smarte” mobiler som Iphone eller andre mobiler som bruker Android som operativsystem.

Selv bruker undertegnede en HTC Desire med Android. På den har jeg installert Skype. Mobilen HTC Desire kobler seg opp mitt eget trådløse nettverk (WiFi) og på den måten kan jeg bruke Skype på samme måten som om det skulle være en PC.

 

Praksis
Jeg kan altså bruke min egen mobil og ringe gratis opp en person i Bergen uten at det koster meg noe. Har denne personen også installert Skype på sin egen mobil så kan jeg nå ham gratis fra mobil til mobil, dette selv om har er i Bergen eller i Spania. Overføringen skjer gjennom det nettverket du selv bruker for å koble deg til internett, men det fordrer at det er et trådløst nettverk du har.

 

Last ned Skype for iPhone
http://www.skype.com/intl/en-us/get-skype/on-your-mobile/download/iphone-for-skype/

 

Last ned Skype for Android
http://www.skype.com/intl/en/get-skype/on-your-mobile/download/skype-for-android/
På linken over slår du inn ditt eget telefonnummer pluss landsnummer, da vil du få tilsendt en link der du kan hente ned Skype i fra. om dette ikke fungerer så kan du alternativ bruke Android Marked som beskrevet nedenfor.

 

Videotelefoni via Skype/Facebook

Videotelefoni via Skype/Facebook

 

Android Marked
Om du er familiær med Android så går du til Marked som du finner på din egen smart-telefon. Her søker du fram Skype og installerer det gratis-programmet som ligger her. Har du Skype på egen datamaskin fra før av så kan du bruke samme brukernavn og passord til mobilen din.

Iphone 4 har også sitt eget IP-telefonprogram som heter for FaceTime.

Også med iPad 2 og Samsung Galaxy Tab som vil du kunne ha egne videosamtaler.

 

 

Skype implementert i Facebook

Skype implementert i Facebook

 

Last ned Skype for datamaskinen
De som bare vil ha Skype på sin egen datamaskin kan hente den ned her:
http://www.skype.com/intl/en/get-skype/on-your-computer/windows/

 

Et litt mer forvirret eksempel
Om du har installert Skype for Facebook så kan du faktisk ringe meg direkte på mobilen – helt gratis, men bare under forutsetning av at jeg er tilkoblet et trådløst nettverk. Enkelt – ikke sant?

 

 

Relaterte linker:

 

Installere et program 1:2
http://www.visanor.com/blog/?p=6011

 

Installere et program 2:2
http://www.visanor.com/blog/?p=6033

 

 

Villy Sander Norås

 

 

 .

Comments are closed.