Kalender - Calendar
June 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

Fredag, 1. oktober 2010

 

 
Dyrene er populære

Linda Løvli på Veggli Fjellstue

Hovedattraksjonen på Veggli Fjellstue er dyrene. Geitebukken Umulius har vært på Veggli Fjellstue siden Linda Løvli startet. Linda sier Umulius trives på Vegglifjell.

 

Bryggerihest
Hun har også en dansk bryggerihest, eller rettere sagt en Jyde som er stor og kraftig og veier nesten 1 tonn og går under navnet Vesla. Den er sta og egen og et ego i følge Linda.

 

Brenner for fjellet
Linda sier hun brenner for fjellet og vil at Veggli Fjellstue skal være et sted som folk kan komme til, men det må legges mer til rette for folk. Kundene stortrives på fjellet, man er jo ved foten av Hardangervidda. Turistene må komme til fjellet for at fjellet skal komme til dem.

 

 

Har klart det
At Linda valgte Vegglifjell var en tilfeldighet. Samarbeid med bygda kan være vanskelig. I følge Linda så lo folk da hun at hun startet opp på Veggli Fjellstue, men nå har hun drevet på i 6 år og har klart det.

 

Vanskelig å være innflytter
Hun kommer utenfra – å komme inn i et bygdesamfunn kan være vanskelig i seg selv. Hun sier også at det å flytte inn i en bygd er fryktelig vanskelig og man opplever bygdedyret.

 

Hesten Vesla

Hesten Vesla

 

Intervju med Linda Løvli – del 2:2
 

 

 

Tar det hele med et smil
Linda prøver å ignorere det hun opplever. Det blir fort snakk om man gjør en liten feil og hun er ikke vant til sånt når man kommer fra byen. Linda prøver å ta det hele med et smil.

 

Geitebukken Umulius

Geitebukken Umulius

 

En analytisk setting
Undertegnede kan selv bekrefte at bygdedyret fins – statistisk (det bekrefter bare Linda sin påstand). Når man har intervjuet mellom 2 til 3 hundre mennesker i en og samme setting (intervju og fotografering og dialog) så erfarer man fort klinten og hveten.

 

Betjeningen bak disken

Betjeningen bak disken

 

Klinten og sigaren eller klinten og hveten
Nå skal ikke jeg prate om klinten og sigaren, men hva som er klinten og hveten. Hva som er det ene eller det andre skal jeg komme inn på ved en senere anledning, men hva som blir svaret vil nok overraske mange, men det vil etterhver framkomme gjennom statistikk og retoriske testdata…

 

Utstyr skal på plass

 

 

 I morgen midt på dagen kommer første reportasje fra Bygdedagene.

 

 

 
Villy Sander Norås

 

 
.

Comments are closed.