Kalender - Calendar
March 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

 

Foto: Villy Sander Norås

Nå braker det løs igjen. Lørdagen 6. mars er det full fart i øvre Numedal. Da er nemlig Numedalsrally 2010 igang. Nå er det faktisk over 20 år siden man startet med rally i Numedalen.
Tilsammen er det 8 fartsetapper på over 10 mil med løyper tilsammen. Start er i Rødberg sentrum lørdag morgen, men allerede til fredagen kan man regne med motoriske aktiviteter og forberedelser til dagsløpet lørdagen.

 

 

 

 

Mye aktivitet
Numedalsrally er kilde til mye aktiviteter og mye motorstøy hele helgen. Rødberg sentrum vil nesten bli ufremkommelig, det står biler på fotballbane, langs veiene, ja over alt. Man må passe på nå man beveger seg i sentrum. Dette gjelder både med og uten bil.

 

Foto: Villy Sander Norås
 

Været
Værutsiktene ser ganske bra ut til helgen, så mange kommer nok til å bevege seg i både løyper og start- og målsted. Sol og fint vær er i vente, kanskje litt kaldt, men eller bra. Start er som sagt i Rødberg sentrum på lørdag formiddag og da er det duket for full fart hele dagen og mesteparten av helgen.

Se mer om været på yr.no

 

Vil hun være på startplassen?
På startplass står sikkert ordfører Kirsten Gjestmoen Hovda fra Nore og Uvdal kommune for å dra igang det hele. En slik aktivitet tror jeg innbyggere i Nore og Uvdal bør ønske velkommet. Det er jo ikke akkurat så mange aktivitetene her i øvre Numedal, så at ordfører er på startplassen burde være en selvfølge.

 

Foto: Villy Sander Norås

 

Lokale kjørere
Også veteraner som både er aktører og arrangører vil sikkert være tilstedet også denne gangen. Her et bilde av Håvar Halland og sønn fra Numedalsrally i 2008.

 

Foto: Villy Sander Norås

 

 

Kontroll
Det som også er et fast innslag under Numedalsrally er den tradisjonelle farts- og bilkontrollen. Om myndighetene velger faste plasser langs veien eller om de står på lur skal ikke sies sikkert.

 

Foto: Villy Sander Norås

 

Sikkerhet
Men en ting er sikkert, ta sikkerheten på alvor. Husk, det går fort. Man aldri når en bil kommer i fanget på deg.
Vær forsiktig med hvor du står.

 

Foto: Villy Sander Norås

 

 

 Les mer på Numedalsrally sin egen hjemmeside.

 

 

 

 

Villy Sander Norås
 

 

.

Comments are closed.