Språk – Language
Kalender - Calendar
January 2022
M T W T F S S
« Aug «-»  
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Hva skjer? - Events

    Ingen aktiviteter og vise
Visanor
Sidekart - Site map

 

Mandag, 30. august 2010

 

Trøkk i Fentetrøkket

Det er trøkk og stemning på Fentetrøkket

Det er trøkk og stemning på Fentetrøkket. Anne Berit Nicolaysen viser skiltet for stor fentefare.

Det var trøkk i Fentetrøkket i 2010. Det var 11. gangen dette arrangementet ble gjennomført. Stedet for Fentetrøkket var Torsetlia som ligger på skogsgrensa litt ovenfor Vasstulan øverst i Nore og Uvdal. Lørdag var det usikker vær, men fentene hadde værgudene på sin side. Det var strålende vær på lørdagen.

 

Polfarer Liv Arnesen
Arrangementet startet fredag med Liv Arnesen som hadde et foredrag om ”Snille jenter går ikke til Sydpolen”. Det har også vært et radioprogram om samme emne for en tid tilbake. Undertegnede har selv hørt på programmet og kan trygt anbefales, men om dette ligger på NRK sitt nettarkiv skal ikke sies helt sikkert.

  

Fjellmarsjen
Lørdag gikk Fjellmarsjen av stabelen, det var en kort og en lang rute, en på 10 kilometer og en på 20 kilometer. Det var omtrent 300 som gikk marsjen. Den startet klokken 10.

 

 

Varselsskilter
Visanor tok seg en tur for å føle litt på stemningen ved innkomst til marsjen. På tur til Torsetlia så var det ikke i tvil at Fentetrøkket var i gang. Det var varselsskilter over alt, varselstrekanter med fentetrøkk-advarsel på. Visanor selvutskremte lurte først på om han kanskje skulle kjøre forbi. Med så mange varselsskilter så kan man ikke helt føle seg trygg – i hvertfall ikke på fjellet, men som sagt, så gjort.

 

Stemning
Vel framme så var det full virksomhet på Torsetlia. Jeørgine var allerede i full gang gjennom høyttaleranlegget. Stemningen var ikke å ta feil av. Det var nesten en slags hurra-stemning som på 17. mai. Fenter i alle aldere var i full gang med både boder og stands i alle slag.

 

Sigrid Huseby i Uvdal Bygdekvinnelag serverte havresuppe. - Det er havrens år i år, sier hun.

Sigrid Huseby i Uvdal Bygdekvinnelag serverte havresuppe. - Det er havrens år i år, sier hun.

 

Eneste pressefant
Som en pressefant så var det ikke så mange fanter å se, men det var vel ikke så rart. Dette er jo Fentenes dag og da er det vel rett og rimelig at fanten holder seg borte, men de var jo invitert til fest senere på kvelden, så de dukket nok opp skal du tru. Med så mange fenter så ville det jo være rart om ikke fanten også kom i kveldingen, men som pressefant så dro jeg derfra lenge før festen begynte – det er jo best å være på den sikre siden – ikke sant?

 

Fluefisk og slakk line
I morgen kommer også en rapport fra Fentetrøkket, men da med noe sporty fenter som driver fluefiske på flatmark. En av dem fikk faktisk napp, men hvor stor fluefisken var får du vite i morgen. Noen klarte også å gå på slakk/slapp line og ballansere på en fot – så følg med.

 

Prosjektleder i Fentetrøkket Liv Berven er fornøyd med frammøtet på årets Fentetrøkk

Prosjektleder i Fentetrøkket Liv Berven er fornøyd med frammøtet på årets Fentetrøkk

 

Nedenfor kan du høre intervju med prosjektleder Liv Berven:

 

Fentun sin hjemmeside:
http://www.fentun.org/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=9

Fentun sin link til “Ut på tur” som nevnes i lydintervjuet:
http://www.fentun.org/index.php?option=com_content&view=article&id=31&Itemid=54

 

Bildeserie:

 

Jeørgine deler ut premier til Fentetrøkk-fenter

Jeørgine deler ut premier til Fentetrøkk-fenter

 

Gunn Elise Nørstebø hadde bod med vevprodukter

Gunn Elise Nørstebø hadde bod med vevprodukter

 

G-sport solgte klær

G-sport solgte klær

 

Marit Angeltvedt hadde stand sammen med Sigrid Huseby. Marit serverte vafler.

Marit Angeltvedt hadde stand sammen med Sigrid Huseby. Marit serverte vafler.

 

Daglig leder på Nore og Uvdal turistkontor Kristin Helgerud var tilstede med fluefiske og annet.

Daglig leder på Nore og Uvdal turistkontor Kristin Helgerud var tilstede med fluefiske og annet...

 

Hva som er "annet" som nevnt i bildet over får du vite i morgen, men da får du se to sportye jenter som trøkker til.

Hva som er "annet" som nevnt i bildet over får du vite i morgen, men da får du se to sporty jenter som trøkker til, men det må jo sies at også Kristin Helgerud var sporty som stilte opp til fotografering

 

 

 

Villy Sander Norås

 

.

Comments are closed.