Kalender - Calendar
March 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

 

Onsdag, 18. august 2010

 
Øvre Uvdal

Marit Sand Deinboll dro igang foredragskvelden

Marit Sand Deinboll dro igang foredragskvelden

Tirsdagskveld ble det en sammenfatning og et resymé av den ideutviklingen som ble gjort i mai i år. Det som var hovedparolen var Uvdal som den mest attraktive destinasjonen i landet. Dette høres jo int. ut og da får man jo også dertil store forventinger til resultatene. Etter at gjennomgangen av idedugnaden var ferdig, så satt Visanors utskremte igjen med en litt tom følelse av å være i ingenmannsland.

 

Jeg følte at jeg landet på kulen
Jeg hadde forventet en satsing og et hopp som skulle føre til nedslag i dumpa, men selv hadde jeg følelsen av og lande ganske hardt på kulen. Det var ingen av ideene som tilsa noe som kunne komme i nærheten av landet beste destinasjon. Det var ingen eksepsjonelle ideer som tilsa beste destinasjon i landet. Jeg følte meg litt snytt og snurt – egentlig.

 

 

Skal man ha høye mål så må man også ha innovasjons-ekspansjon som tilsvarer nettopp den satsingen det var grunnlag for. Det ble nevnt noen ideer som kan være gode sett i sammenheng, men ingen ideer som tilsa beste destinasjon.

Skal begrepet landets beste destinasjon ha noe tilsagn så må man legge lista ganske høy og det kan gjerne være;

Hvordan greier vi å få Øvre Uvdal som landets beste destinasjon?

 

Svaret
Det er nettopp her svaret ligger. Kanskje vi må sette oss ned på skolebenken og lære oss nettopp dette. Alle i Norge veit hva og hvor Geilo er, man kan gjerne si det slik at Geilo vinker til hele Norge, men det gjør ikke Øvre Uvdal. Skal man finne ut hvordan Uvdal vinker til hele Norge så tror jeg at vi først må finne ut hvordan vi får Uvdal til å – ja, nettopp – vinke. Kanskje er det her vi må begynne? Hvem vet?

 

En start
Nå får dette være nok kritikk i første omgang, men med Snøhetta som fyrtårn så har nok Øvre Uvdal fått satt seg i startgropa og da er det bare resten igjen. Reise seg opp, løfte opp armen og lære og vinke.

 

På hver vår tue
Uvdal vil tenke Uvdal og det er nettopp her feilen ligger. Rødberg tenker Rødberg og de samme tankene er i Rollag-regionen. Vi sliter med samme problemet alle sammen. Vi må få ut fingern og tenke litt med globalt og rett opp ryggen og ikke ha henda i lomma og tenke på nabo’n som fikk det så bra til. Kjenner du deg igjen kanskje? Da går du ut og feier for din egen dør – da har du i det minste startet – ikke sant?

Nå har ikke jeg fått PDF-dokumentet som var grunnlaget for idedugnaden, så alle detaljer rundt foredraget skal jeg komme tilbake til i en annen artikkel. Men ta gjerne en titt innom til Laagendalsposten for mer detaljer.
http://laagendalsposten.no/nyheter/ivrige-uvdoler-pa-mote-1.5544107

 

Men om Marit leser dette så hadde det vært fint om ikke hun kunne mailet med foredragsdokumentet.

Det ble også gjort intervjuer med både Geir Prestegården og Tonje Værdal Frydenlund fra Snøhetta. Nedenfor kan høre på hva det ble.

 

Denne artikkelen er litt amputert siden ikke foredragsdokumentet er med her, men den vil bli lagt ut så snart den er i hende.

 

 Intervjuene:

 

Geir Prestegården
 

 (Trykk på pauseknappen for å stoppe lyden når den er ferdigspillt).

 

Tonje Værdal Frydenlund fra Snøhetta

 

(Trykk på pauseknappen for å stoppe lyden når den er ferdigspillt).
 

Villly Sander Norås

 

 

 

.

Comments are closed.