Kalender - Calendar
March 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

 

Torsdag, 3. juni 2010

 

Tenkehetter

Tonje Værdal Frydenlund og Mikael Pedersen fra Snøhetta

Jeg skriver jo i overskriften “Petter Smarter med tenkehetter”. Det har jo sin kombinasjon med Snøhetta assosiert til tegneseriefiguren Petter Smart som brukte en tenkehette når han skulle ha nye ideer og da passer jo nettopp tenkehetter veldig godt inn som et metafor til denne artikkelen.

Den 20. mai var som kjent Snøhetta invitert til Uvdal Alpinsenter. Der ble det gjort en idedugnad som angikk området Miljøringen.

Det at denne artikkelen ikke har kommet før har den årsaken Visanor velger å se på bi-artikler som er litt i samsvar med den ideprofilen som Snøhetta har brukt som hovedmodell i utgangspunktet. Derfor har det tatt litt tid med dette emne.

Tilstede på idedugnaden i Uvdal Alpinsenter så var det mange entusiaster som tok oppfordringen fra Snøhetta om å tenke kreativt. Deltagerne lot seg ikke be 2 ganger. De var i gang fortere enn svint. Visanor valgte å ikke være med på dugnaden, da jeg selv var fullt opptatt med å fotografere. Og at jeg skulle en annen plass samme kvelden for å gjøre en annen artikkel. Men jeg vil følge ideprossessen som pågår.

 

 

Intervjuet
- Hvem er det jeg prater med?
- Mikael Pedersen.

- Du jobber i?
- Snøhetta.

- Dere holder til inne i Oslo?
- Ja.

- Dere er invitert opp hit til Uvdal?
- Stemmer.

 

Kjente fjes er i tenkeboksen

Kjente fjes er i tenkeboksen

 

- Hva gjør dere her nå?
- Akkurat nå så holder vi på å bidra til en ide dugnad, som kalles for workshop. Vi har kommet opp hit for å presentere noen av våre ideer og problemstillinger, så vi håper å kunne hente inn kunnskap og innspill fra den forsamlingen som sitter her. Som vi kan ta med oss videre i prosessen for å se om vi kan gi innspill til Masterplan 2030.

- Så de ideene dere får her tar dere med dere ned til Oslo igjen?
- De tar vi med oss til Oslo også går vi igjennom alle ideene og som er relatert til de spesifikke temaene som vi ønsker å vite mer om.

 

Snøhetta har tro på idedugnaden

 

Tro på idedugnaden
- Hvilken tru har du på idedugnaden i dag?
- Jeg har veldig stor tro på det, jeg har veldig gode erfaringer fra en idedugnader fra tidligere tidspunkter.

- Er dette metoder dere bruker selv?
- Ja, ganske mye.

- Her er det snakk om å bruke både skumgummi, alt mulig av gjenstander og kart over stedet?
- Ja, det stemmer. Det er ofte veldig forløsende å kunne bruke veldig utradisjonelle materialer uten at vi nødvendigvis trenger å tenke på en spesial skala. At man må en måte prøver å tenke og uttrykke seg i tre dimensjoner framfor å skrive det i ord eller tegne på et tegnebrett.

- Er det noe verktøy dere bruker, spesielle metoder er anerkjent eller?
- Både ja og nei, altså vi har nok en tendens på Snøhetta og finne opp hjulet nytt under hvert prosjekt, men vi jobber veldig ofte i modell og har diskusjoner omkring på og i modell.

 

Flere tenkehetter i tenkeboksen

Flere tenkehetter i tenkeboksen

 

Kartlegger ressursene
- Så dere har ikke noen ressursoversikt eller modell for det? At du i dalen og kanskje prøver å seg de negative og de positive ressursene som er for eksempel er i et område? Pleier dere å jobbe på den måten også?
- Ja, absolutt og det håper jeg at vi skal få ut mye av det her i dag også at mye av de her punktene som har prioritert, så håper vi å kunne få i gang en diskusjon her i forsamlingen. Dette er først gangen jeg er i Uvdal og alt…

- Ja, hva syns du om Numedalen?
- Det er jo utrolig pent og vakkert. Vi hadde flaks med været og fikk varm mottagelse både av solen og menneskene her og ble vist rundt og det er kjempevakkert her og inspirende framfor alt.

- Jeg får håpe at dere får til noe.
- Takk, takk, det håper jeg også.

- Det skal bli interessant å se når dere kommer igjen neste gang.
- Ja, takk.

 

2 eller flere deler
Nå var dette intervjuet med Mikael Pedersen i Snøhetta. I morgen kommer et intervju med Turistsjef Erling Løfsnes og da med ekstra-artikkel som går på ressursdel som tema. Det kan godt hende at det blir en del 3 av denne serien, men det kommer jeg tilbake til.

 

 

Villy Sander Norås

 

 

 

.

Comments are closed.