Kalender - Calendar
April 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

 

Gro Sevle

Anne-Lise Berntsen er en god ener og noe man kan kalle for en sopraner, det heter jo sopran da, men hun har en kraftig stemme. Det fins snutter på Youtube for de som ønsker det. Hun er årets fylkeskunstner i Buskerud. I kveld kommer hun innom Sevletunet. De som ikke er kjent med opera og er nysgjerrig på det bør ta en tur inn Sevletunet å høre på solisten og den stemmedynamikken som er her. Du vil bli mett og fornøyd i både ører og mage.

 
Intervjuet
- Hvem er det jeg prater med?
- Gro Sevle.

- Hvor er det jeg er hen nå?
- Nå er du på Sevletunet

- Nå til fredagen kommer?
- Da kommer Anne-Lise Berntsen.

- Hvem er det?
- Hun er en veldig kjent operasangerinne.

- Det kan bli spennende å høre på?
- Det kan bli veldig spennende og jeg håper at folk vil møte opp. At folk vil finne det interessant at det kommer en av hennes kaliber opp hit.

- Når på fredagens er dette?
- Det er klokke 19.00.

- Har du hørt henne?
- Jeg har bare sett henne på TV.

- Hvilket inntrykk har du?
- Jeg har et solid inntrykk av henne og det at hu nå har vridd temaet inn mot hva som foregår i Unionstiden som er fra 1814 til 1905 og vinkler det mot det lokale, så burde det appeler til mange.

- Hvor er forestillingen?
- Det blir vel en halv time også skal vi ha et enkelt måltid mat som helst skal være litt tidsriktig også blir det vel at Anne Lise holder på en halv time til. så klokke 21.00 så skal alt være over.

 

 

- Så de som kommer hit vil være fornøyde og mette både i ører og mage før de drar?
- Det får vi håpe, nå blir det ikke et kjempemåltidet, det er ikke meningen at de skal være. Men det skal bare være noe å nippe til mens de er der.

- Hvor mange er det plass til?
- Vi hatt plass til 150 stykker og kanskje vel så det når vi har hatt spelet om Sevlegutten her, men jeg forventer overhode ikke så mange, men jeg håper jo at det kommer endel.

- Hvem er det som står bak arrangementet?
- Initiativet er tatt av Buskerud fylkeskommune. Det er et samarbeid mellom Buskerud fylkeskommune og Fylkesmannen i Buskerud og næringshagen i Kunstnerdalen. De har tatt initiativet til at det ska dannes et nettverk som heter Kulturgård i Buskerud.

- Hvorfor det?
- De er vel opptatt av å fremme kulturen i Buskerud. Og da må man jo kjenne sin besøkelsestid. Så jeg responderte på det og dermed så er det blitt Holm gård på Hurum, Overen gård på Modum, Fausko skysstasjon i Hemsedal og Båsheim gjestegård i Sigdal og Sevletunet. Hun skal rundt til alle disse plassene i løpet av pinsehelgen og det starter her.

- Så her blir det “urpremiere”?
- Ja.

 

 

Gro Sevle er vert og ønsker velkommen

- Det arrangementet som er nå, er det noe du har satt i gang selv eller?
- Nei, det er jo fordi den henvendelsen kom i kulturgårder i Buskerud. Og det er jo morsomt tenkte jeg å være med i et nettverk, Men det er klart at det koster mye.

- Det er ikke lønnsomt?
- Nei, slike arrangement er vanligvis ikke lønnsomt, så det er ikke så ikke så enkelt for en bedrift å drive slik og egentlig så burde jeg kanskje ikke drive med det. Det er ikke det jeg skal drive med, det er ikke det jeg skal drive med, men man har jo lyst til å gjøre litt for bygda og.

- Er det underskuddsforetakende eller?
- Det regner jeg med det kan bli.

- Og da bør folk komme?
- Ja, bør komme ja.

 

 

Villy Sander Norås

 

 

.

 

Det blir ingen artikler i helgen, men desto mer til uken.

 

.

Comments are closed.