Språk – Language
Kalender - Calendar
May 2022
M T W T F S S
« Aug «-»  
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Hva skjer? - Events

    Ingen aktiviteter og vise
Visanor
Sidekart - Site map

 

Foto: Villy Sander Norås

Hege Svendsen, Irene Halland og Nils Vøllo

- Du mener at vi kanskje burde hatt noe lignende her på Rødberg eller kanskje i Nore. Er det slik at vi som er her nede er for pinglete eller ikke er kreative nok, et ledende spørsmål men?
- Kreative, det var et ledende spørsmål. Det er klart at øvre Uvdal har fått til mye. De har jo komme veldig godt i gang opp i der og en eller annen plass så må jo dalen en spydspiss. Og om det er øvre Uvdal så er jo det bra det, for det vil ha en voldsom virkning på Rødberg. Det er jo det sammen som Langedrag og den biten, men samtidig så må ikke sentrum sove i timen. De må følge med og utvikle seg i takt med det som skjer andre plasser i kommunen.

 

 

 

 

- Er det noe på gang?
- Det skjer jo noe rundt denne sentrumsplanen, så kanskje vi skulle fått til det samme som i øvre Uvdal med Miljøringen. At vi har sentrumsring her hvor sentrumsbedriftene tar fatt i problemer og tar mer styringen og ikke bare dytte alt over på kommunen. Men at næringen selv tar tak i det og legger føringen.

Hege Svendsen rører litt for fotografen

Hege Svendsen rører litt for fotografen

- En interessant ide, kanskje vi skal komme litt mer tilbake til den ideen engang litt seinere?
- Det kan vi gjerne.

- Du har vel noe på gang siden du nevner det?
- Nei, men jeg ser jo at det mye som kunne vært gjort i sentrum her og veldig ofte så hører du at kommunen sitter og kommune gjør ingenting og kommunen venter og gjør ditt og datt. Men jeg tror at veldig mye også er avhengig av at næringen engasjerer seg mer en bare å piske på kommunen.

- Du nevnte jo dette her med “Alpinsenteret har kommet til dalen for å bli”. Dette var en kommentar som jeg selv brukte på en presentasjonsvideo om Numedal videregående skole. Og selv da hadde Uvdal alpinsenter problemer og selv hadde jeg strevet med å finne fram til hvilke kommentarer jeg skulle bruke på akkurat det alpinsenteret som stod der konkurs borti bakken og da brukte jeg kommentaren: “Var kommet til dalen for å bli”. Så det har jo holdt stikk den dag i dag.

- Alpinsenteret har kommet til dalen for å bli, så alpinanlegget har hatt en turbulent tilværelse, men at det har vært for mye økonomi inne i det. Med et lokalt eierskap så har du mye mer – da interesserer folk seg mye mer for det og da er det lettere å ta fatt i ting. I stedet for at alle skal sitte å vente på at noen utenfra – noen eksterne eiere skal gjøre alt og alle sitter bare å venter. Når man eier det selv så er man på hugget for å få ting til å fungere også.

- Er det noen metoder eller strategier som kan brukes i sånne sammenhenger?
- Det som Miljøringen har gjort nå med å få til det selskapet og fått engasjert så mange lokale grunneiere og næringsinteresser er utrolig bra…

 

 

Irene -Halland skjærer opp salat

Irene Halland skjærer opp salat

- Så de har ikke brukt noen slags verktøy i det hele tatt?
- De har nok hatt mye… det er mye for arbeide bak dette her og de har gjort veldig mye nå for å komme dit de er kommet. Og så er det jo hele veien nå… du kommer ingen vei vist det ikke får inn salg og ikke får inn gester. Se det er jo salgsarbeidet nå som blir vesentlig for hele området og spesielt for øvre Uvdal, men også vi her nede er helt avhengig av salg for å få gjester inn for vi kan ikke leve av hverandre her opp i her. Vi må få inn folk utenfra.

- Kanskje vi må få litt entusiasme inn i bildet?
- Det trur jeg, det må du uansett hva du gjør. Starter du en bedrift så må du tro på det du gjør selv og om du ikke tror på det så kan du like godt legge ned før du begynner.

- Om jeg f. eks hater politikere, jeg har kanskje politikker-forakt. Hvilke argumenter skal den politikeren bruke for at jeg skal kunne kjøpe det argumentet. Det er ikke alltid like lett.
- Nei, og det er igjen hele veien å åpne til dialog for å slippe å få politikker forakt for å kalle det for det. Da må politikerne og kommune og det offentlige og det private være på lag. Det nytter ikke å jobbe på 2 forskjellige fronter i dette her. Greier man ikke å dra lasset i sammen, da kan man bare gi opp. Og det er jo det som gjør at noen områder lykkes og ikke lykkes. Det er jo dette her å dra i fellesskap.

- Det høres spennende ut dette.
- Ja, det er mange – jeg har absolutt tru på at området her har en fremtid, så helt stengt tror jeg det ikke kommer til å bli.

 Jeg sier at vi for komme tilbake til saken når den tid kommer.

 

 

 

 

Hege Svendsen, Irene Halland og Nils Vøllo i en annen variant

Hege Svendsen, Irene Halland og Nils Vøllo i en annen variant

 

 Det vil også komme en del nr. 3, men denne artikkelen vil da hete:

“Kokkens karbonader” 

Da blir det detaljer om hvordan det er å være sjefskokk på Rødberg hotell. Kokken er som sagt Irene Halland. Denne artikkelen vil komme om noen får dager.

 

 

Villy Sander Norås

 

 

 

.

Comments are closed.