Kalender - Calendar
April 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

 

Rødberg hotell

Jeg er innom Rødberg hotell som ligger i Rødberg sentrum.
Når jeg kommer inn på kafeen så ser jeg noen borte i et hjørne som diskuterer. De sitter ved et bord å snakker sammen.

Nå har det seg slik at jeg har pratet med Irene Halland om å komme en tur innom å slå av et intervju som kan brukes i bloggavisa eller avisbloggen om du vil.

Jeg forstår det slik at noen av de ansatte har et møte om ting og tang, men jeg ser ikke sjefen så jeg tenker at her er det de ansatte har et eget møte. De sier at de snart ferdige og tar gjerne et på-sparke-intervju.

Når de er ferdige så kommer sjefen bort til meg og sier at nå kan vi ta en prat. Det er Nils Vøllo som er sjefen for hotellet. En jeg selv trodde var en av de ansatte. Man kan fort la seg lure av hva som er sjef og hva som er ansatt.

Det som slår meg er at Nils Vøllo som daglig leder glir inn som om han var en vanlig ansatt. Dette er noe jeg også etterhvert får bekreftet av Irene Halland.

Vi setter oss ned å starter intervjuet. Jeg oppdager fort at dette er en som kommer utenfra, dette er en med nøkterne data som arbeidsfelt og med tilhørende argumenter.

- Du jobber som?
- Daglig leder på Rødberg hotell.

- Hvor mange ansatte har du?
- Det er 7, 8 faste og så er det en del ekstra hjelp opp i gjennom sesongen.

- Hva er det som er høysesongen?
- Det er sommeren. Fra slutten av mai til september. Det er mest turisttrafikk. Så har vi næringstrafikk resten av året.

- Når begynte du her?
- Høsten 2007.

 

Daglig leder Nils Vøllo

- Hvor gammelt er hotellet?
- Hotellet er bygd i slutten av 1980. Akkurat oppstartsdatoen… det er ca. 20 til 25 år.

- Hvor mange rom har du?
- 34 rom.

- Sitteplasser?
- I spisesalen har vi plass til 120 cirka, i kafeen er det ca. 50. Salongene nede i kjelleren i dansebaren er det ca. 100 og i klubben er det ca. 60.

- Det er baren som er ståplassen.
- Ja.

- Rødberg hotell er vel med i handelsstanden i Nore og Uvdal?
- Jeg er medlem i handelsstanden her på Rødberg.

- Hvordan er samarbeidet i handelsstanden?
- Det virker bra, vi har en del møter og det blir gjort en del ting, men det er klart det er sikkert en del ting som skulle vært gjort. Vi har jo denne Rødbergplanen nå og den burde vel vært prioritert.

- Rødbergplanen hva er det for noe?
- Rødbergplanen er for å utvikle Rødberg sentrum både i forhold til parkering, gjennomkjøring og hele den biten der. Det er en totalplan for hvordan Rødberg sentrum bør se ut fremover og den har ligget på is for lenge så den burde…

- Hvor lenge da?
- Den er vel overmoden og burde vært ute av papirskuffen for lenge siden.

 

Irene Halland og Nils Vøllo diskuterer

-

 

 

 

 

 

Hva syns du om næringa generelt?
- Vi har et initiativ og engasjement lenger oppe i dalen med Miljøringen i øvre Uvdal som har tatt fatt i alpinsenter og alpinparkbiten og har fått samlet det til et rike og nå er det på lokale hender noe som jeg mener er viktig. Alpinsenteret har jo hatt en turbulent tilværelse gjennom årene så vi får håpe på og satse på at det som er kommet nå, har kommet for å bli.
Og med den biten så vil det jo skje noe med næringslivet og aktivitetsnivået vil opp.

- Du mener at vi kanskje burde hatt noe lignende her på Rødberg eller kanskje i Nore. Er det slik at vi som er her nede er for pinglete eller ikke er kreative nok, et ledende spørsmål men?

 

Resten av svarene får du i morgen så følg med.

 

 

 

Villy Sander Norås

 

 

 

.

Comments are closed.