Kalender - Calendar
February 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

 

Liv Bergset har regien.

Liv Bergset har regien.

Nå kommer det en performance som ikke er vist i Numedalen før. Alle kjenner vi Nepenoringen, så vil Grease bli like bra som Nepenoringenes skrøner, mon tro?
Det er faktisk Liv Bergset som har regien i oppsetningen. Nå kan jeg underskrive på at Liv kan det hun driver på med, men biter hun over for mye denne gangen?

Blir man bergtatt og Bergset med oppsetningen Grease? Det gjenstår å se. Skuespillerne har hatt liten tid til å øve på. Her er det snakk om en musikal som krever sin mann og kvinne. Når jeg gjør intervjuet så kan det ikke stikkes under en stol at jeg selv setter høye krav til en slik oppsetning. For at det hele skal bli litt realistisk så må jeg gjøre meg litt slem i intervjudelen, nettopp på grunn av de høye kravene som stilles til en slik forestilling.

 
Intervjuet
- Nå er jeg hos?
- Liv Bergset.

- Jeg kom inn på et kontor her, hvilket kontor er det?
- Det er kulturskolen i Nore og Uvdal, der jeg jobber til daglig.

- Hva er det du gjør der?
- Jeg er rektor på 50 prosent og lærer i resten.

- Det var stillingsmessig, men hva gjør du?
- Som rektor så administrerer jeg jo all undervisning og lærere og huskonserter og julekonserter.

- Så du har fullt opp?
- Ja og resten av tiden så er jeg lærer, da underviser jeg på sjøfløyte og teater og har litt prosjekttimer i skole og barnehage.

 

 

- Du har det nesten som plommen i egget du. Jeg må nesten bli litt misunnelig her?
- Ja, jeg har det som plommen i egget. Det er en veldig artig og morsom jobb.

- Nå er det snart forestilling med Grease. Det er vel Sandy og Danny det gjelder er det ikke det?
- Jo, det er hovedrollene.

- Jeg tenker på… er det ikke litt for høy forventinger til. Legger du ikke lista for høyt? For jeg tenker på Olivia Newton John, hun har jo, når hun synger, den der “You are the one i want”.
- Ja.

- Hun er jo på en måte en av de sangerne som egentlig har en helt eksepsjonell stemme som ikke kan sammenlignes med noen annet.
- Ja.

Kanskje en skygge av et nytt talent?

Kanskje en skygge av et nytt talent?

- Når hun synger høyt så er det på en måte litt ungvoksen i stemmen og når hun synger dypt så blir det nesten lungedypt. Hun har jo sin enorme og egne dynamikk. Er det noen som klarer å stille opp mot henne?
- Jeg syns de ungdommene vi har er veldig flinke jeg, vi må huske på at det er ungdommer og amatører. Med de greier absolutt å synge sangene på en fin måte, veldig fint. Og det er jo ikke jeg som har tatt initiativet til dette, det er det Lågen teaterverksted og Nepenoringen.

- Lågen teaterverksted, hvem er det som styrer det?
- Det er Adam Levine som er ansatt der og det er en sammenslutning av teatergruppene i Numedal og Kongsberg. Så er det Nepenoringen lokalt som er teaterlaget lokalt som står som arrangør.

- Jeg tenker på den “We go together” den er jo veldig hurtig.
- Ja.

- Er det noen som greier å holde den hurtige takten eller synge så fort?
- Ja, dem ja…

- Går det greit?
- Det går greit det, de både synger og danser, så du får bare komme å se og gjøre deg opp en mening.

- Er det verd det da tru?
- Ja, det er det absolutt. Jeg syns det er veldig fin gruppe de er kjempeivrige og kjempeentusiastiske og veldig flott ungdom, sier Liv med tyngde i stemmen. Så jeg syns alle skal komme å se, for å se hva vi har å by på her.

- Nå er jo jeg slags, litt “sur” gammal grinete nepe fra Rødberg, sier jeg og ler, men fortsetter, trenger vi dette her?
- Ja.

Liv Bergset

Liv Bergset

- Nå flirer jeg litt i skjegget også lener jeg meg litt bakover i stolen. Og jeg spør: Hva er vitsen i alt dette?
- Dette er kjempe vidt for dem som er med, det er det viktigste for dem som er med og få vist seg fram og at man får synge og danse. Det er jo ikke så mange tilbud av denne typen til vanlig. Den gjengen som er med er veldig interessert og er veldig flinke. Så dem syns jeg at vi skal støtte opp om – og la dem få vise seg fram på en sånn måte, det syns jeg er helt topp.

Jeg som intervjuer sier:
- Jeg får ta deg på ordet og ta turen nedover da.
- Ja.

- Hvordan er vibrato og fasetter, det går greit eller?
- Vi har ikke – vi har jobbet både med sang og dans og skuespill så det er klart å finpusse på alt. Men jeg syns dem gjør en kjempeinnsats.

- Er det noen sure toner?
- Det er veldig få.

- Nå setter jo jeg lista litt høyt da i forhold til at dere setter lista høyt og om dette holder mål så skal jeg anbefale det.
- Ja, da må du gå og se, sier Liv med både tyngde og litt oppgitthet.

- Jeg får bare si lykke til.
- Tusen takk.

- En annen ting, hvor lenge har dere trent nå?
- Vi startet i slutten av november og har øvd 2 timer i uka. Og vi har hatt inn profesjonell koreograf et par ganger.

- Hvem er det?
- Det er ei som heter Marie Sæbø fra Hallingdal men som bor i Oslo, så det er hun som har lagd regien på dansen.

Som sagt så er jeg skeptisk til en forestilling med så høye krav. Greier Liv å bergta oss med sine egenskaper som regisør? Jeg var i hvertfall nede på en før-general-prøve. Jeg gjorde mine vurderinger, tok noen bilder. Vurderte både skuespill, sang, timing, kostyme og mye annet. Det jeg kan si er at jeg ble overrasket positiv.

Senere i dag skal jeg gi et terningkast, men dette blir nok ikke før i ettermiddag. Når jeg gir terningkast så kan jeg ikke være for snill og heller ikke slem. Jeg må også være realistisk oppe i det hele. Så hva som blir utfallet kommer som sagt litt senere i ettermiddag, så følg med. Artikkel vil i hvertfall komme litt før skoleslutt. Nå vil kanskje folk tro at jeg er veldig negativ til forestillingen, men det er jeg ikke. Måten jeg stiller spørsmålene mine på er jo en måte å få fram engasjementet og de rette svarene når adrenalinet koker som verst.

En annen grunn til at jeg velger meg rollen som en med høy krav og samtidig litt sur, er jo en liten ting som må ha sin forklaring.

 

Simen Høgberg og Lisbeth Kristina Pedersen i hovedrollene

Det som gir meg frysninger nedover ryggen er jo nettopp talenter som greier å slå rotta under beina på – nettopp sure dommere som kjeder seg i talentkonkurranser. Med et musikktalent så klarer mange å slå beina under dommere som er storkrave. Men det må være en fantastisk følelse å sitte der som en sur dommer og samtidig ende opp som en dommer som blir lang i maska. Jeg har påtatt meg rollen som en litt sur dommer, så er det bare å håpe på at musikktalentene på Norefjord klarer å gjøre den ”sure” dommeren litt lang i maska.

Senere idag kommer det også et intervju med skuespillere samt bildeserie fra performensen.

 

 

Villy Sander Norås

 

 

 

z

Comments are closed.