Kalender - Calendar
May 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

Tirsdag 21. august 2012

 

(Fra venstre) Elevene: Sander, Knut Halvor, Peter, Thora. I barnehagen: Tone Fjellheim som holder Thor Odd. Nyansatt rektor Lars Jacobsen og lærer Kristin Teigen.  © Villy Sander Norås.

I går startet det 4 elever ved Tunhovd skole. Elevene liker nærskolen de går på. Bildet til venstre er et godt bevis på det. Den femte eleven kommer litt før eller etter høstferien.

 

Mer enn doblet
Tunhovd skole har dermed mer enn doblet seg fra forrige skoleåret. Man skal ikke se bort fra at elevantallet vil øke med tiden – ut å si mer om det.

 

Ny rektor
Rektor Lars Jacobsen var travelt opptatt med undervisningen. Dette var tross alt første dag som rektor på Tunhovd skole.

 

Både fordeler og ulemper
I et lite samfunn som Tunhovd som ligger midt mellom Numedal og Hallingdal kan ha sine fordeler, men også sine ulemper. Politikerne vil sentralisere skolene.

 

Kjemper med nebb og klør
Det er nettopp senralisering som er ulempen for en nærskole på Tunhovd. Mange av beboerne på Tunhovd kjemper med nebb og klør for å bevare det vesle de har. Selv ser verdien og betydningen av nærskolen. Mister de skolen så vil mye av knutepunktet for lokalsamfunnet i Tunhovd bli borte.
 
Tone Fjellheim er en forkjemper for nærskolen i distriktsamfunnet. Hun er glad i Tunhovd skole.    © Villy Sander Norås.

 

Intervju med Tone Fjellheim

Avspilling for iPhone/iPad 

 

- Må våge
I et intervju i Laagendalsposten den 28. juli sier ordfører i Nore og Uvdal, Eli Hovd Prestegården:
“Må våge å ta de vanskelige sakene”. (Les Laagendalsposten).

 

 

(Fra venstre) Elevene: Sander, Knut Halvor, Peter, Thora. I barnehagen: Tone Fjellheim som holder Thor Odd. Nyansatt rektor Lars Jacobsen og lærer Kristin Teigen.  © Villy Sander Norås.

 

Sentralisering
Hele skoledebatten kan ende opp med en sentralisering av hele barneskolen. Partiet til ordførern i Nore og Uvdal skal liksom være distriktsvennlig, men samtidig skal det sentraliseres.

 

Tilbakesteg
Med den sentraliseringspolitikken som føres nå mener assistent Tone Fjellheim ved Tunhovd oppvekstsenter at:

 

- Dette er et tilbakesteg i 2012, det er ganske skremmende.

 

 

Kommentarer

Såkalte valgløfter
Under kommunevalget i fjor så hadde de fleste partier valgløfte om skoler i distriktene, men dette er i endring. De holder ikke det de lover.

 

Luksus og dårlig butikk?
Politikerne i Nore og Uvdal bruker penger på det som er ansett som luksus, eller investeringer på det som er dårlig butikk. (Hør lydintervjuet for mer detaljer).

 

Strutsepolitikk
Skal man tenke distrikt så må man tenke distriktspolitikk og ikke det motsatte. Det motsatte vil Visanor definere som strutsepolitikk.

 

Vi må tenke helhet
Dét var den siden av saken. Nore og Uvdal har god råd. Ja, da kan vi kanskje bruke penger på det som er luksus. men da må også politikerne ha råd til å prioritere de få lokalsamfunnene som vi har.
Du som leser dette, er du ikke enig – eller hva?

 
I morgen kommer et intervju med lærer Kristin Teigen med et faglig perspektiv på det med en småskole. Hun ser store fordeler med småskoler i lokalmiljøet.

 

Villy Sander Norås

 

 

Comments are closed.