Kalender - Calendar
June 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

(Mandag kveld) Tirsdag, 6. mars 2012

 

Photogene for iPad.  © Villy Sander Norås.

I går snakket vi om Adobe Photoshop Touch som nettopp har kommet ut, men i dag skal vi se på et godt renommert program som heter Photogene.

 

App Store
Nå har det seg slik at de fleste programmene du finner på Apple sin App Store kan være av ymse kvalitet. Noen av disse programmene kan kanskje være en-funksjonelle programmer som ikke gjør noe annet nettopp det ene enkle. Så skal du finne de beste programmene så kan det være lurt å følge andre sine meninger og råd om de beste programmene. Gjerne se etter de programmene som har flest terningkast. App Store er Apple sitt program-lager på nett der man kan kjøpe programmer på direkten og få de lastet ned, men dette er en artikkel jeg skal komme tilbake til i ettertid.

 

Photogene
Nå er det Photogene vi skal snakke om. Dette programmet har menyer som er tydelig på hva man kan gjøre og ikke gjøre. Egentlig så trenger ikke programmet så mange forklaringer for det er nesten selvforklarende i sine funksjoner.

 

 

Hva
I Photogene så er hovedfunksjonene

- forskjellige presett
- beskjære
- rotere
- justere
- retusjere
- tekst

 

Her kan du bestemme utsnitt og beskjære bilde slik du vil ha det.  © Villy Sander Norås.

 

Presett
En presett kan være såkalte fotofilter for enkle bildeillusjoner som “eldre bilder” som blir i sort/hvit og litt brune i fargen.

 

Justeringer
Det man vanligvis gjør i et bilderedigeringsprogram er at man kanskje beskjærer i riktig utsnitt og roterer opp bilde så alt er vannrett, eller at man justerer lys-styrken i bildet.

 

Noen av funksjonene i Photogene.  © Villy Sander Norås.

 

Avansert
Det fins også litt avanserte redigeringer i Photogene. Vil du finne ut mer av Photogene så søk på “Photogene for iPad tutorials” på YouTube.

 

Billig
Som sagt, dette programmet er et ganske avansert bilderedigeringsprogram og det koster ikke mer enn 21 kroner, slå den. Og du får Photogene til både iPad og iPhone.

 

PS
Skal du ha et redigert bilde ut til der du vanligvis har bildene dine på iPaden så er det viktig at du bruker funksjonen “Export” i Photogene.

 
 

Det valgte demobilde er hentet fra følgende artikkelserie:

Uvdal Skisport har ekspertisen 1:5
http://www.visanor.com/blog/?p=12828

Husk at Uvdal Skisport har det meste du  trenger i ski og utstyr. Her kan du både leie og kjøpe.

 

Villy Sander Norås

.

Comments are closed.