Kalender - Calendar
May 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

(Søndag kveld) Mandag, 13. februar 2012

 

Det var fullt hus på Numedalshallen.  © Villy Sander Norås.

Lørdag 11. februar gikk UKM for Numedalen av stabelen i Numedalshallen. I år var det nesten 80 ungdommer i alle sjangere. UKM står som kjent for ungdommens kulturmønstring som avholdes hvert år. For Numedalen betyr det fellesmønstring for Nore og Uvdal, Rollag og Flesberg.
Innen musikk og scene var det alt fra dans til drilling og musikksjangere fra opera til rå og rusten metall.

 

Variert
Hva kan man si om ungdommens kulturmønstring i Numedalen. UKM er et tydelig bevis på at de yngre kreftene har mange talenter som går helt fra fotografering til tegning og til musikk.

 

Gode talenter
Bredden var god og talentene var heller ikke å klage på. Det er jo så klart noen sure toner, men det blir fort sånn når man står nervøs på scenen.

 

Lyden
Denne gangen var lyden virkelig bra i forhold til UKM i 2011. Gutta bak miksen trøblet litt i starten med småtekniske ting, men slik er det – ting må kjøres inn.

 

Gruppa Suicidal Tööthbrush med Geir Wetterhus, Jacob Skoglid, Magnus Hagen og Nicolay Hagen. Nesten helt rått tannkjøtt. Opptak med gruppa kommer om ikke lenge.  © Villy Sander Norås.

 

Intervju med Geir Wetterhus – del 1

Avspilling for iPhone/iPad

Les også: “Immetic blåste gymsalen”
http://www.visanor.com/blog/?p=12880

 

Lydbilde
Lyden var avslappende og hadde balansert frekvensområde både oppe og nede. Lydgutta brukte Outline-høyttalere som sprer lyden mer ut mot siden enn det som er vanlig. Det var faktisk med på å berge lydbildet uansett hvor man var i salen. En høyttaler er som en lommelykt, lyden er sentrert i retningen. Med Outlinerne var det et friskt lydbilde helt ut i siden av salen.

 

Marte Ødegård (13) fra Veggli framført sin egenkomponerte melodi "Missing You". © Villy Sander Norås.

 

Marte Ødegård med Missing You

Avspilling for iPhone/iPad

 

Les også fra Vegglidagen 2011: “Marte Ødegård – Vegglis Lene Marlin”
http://www.visanor.com/blog/?p=10645

 

 

Natt og dag
Lydbilde i år var natt og dag i forhold til fjoråret. Også monitoreringen på scenen gikk som smurt. Denne gangen hadde også piano monitor der den skulle være. Skal man pirke på noe så må det være det ene baklyset/fyllyset som traff publikum litt for kjært. Denne type fyllys eller såkalt Rim Light bør være litt lave, men for de som fotograferte var dette en fin anledning med et baklys som en foto-effekt.

 

Åpnet
Det var ordfører i Rollag Dag Lislien som introduserte UKM. Det var jo Rollag som var vert i år.

 

Sindre Johannesen fra Flesberg som framførte "Fortapt kjærlighet". © Villy Sander Norås.

 

Konferansierene
Det var de dresskledde “verdensmesterne” Ole Harald Kvislen og Robin Brokke Teigen. Ole og Robin fikk flyten på årets UKM. De prøvde som sagt å være verdensmestere på det de ikke kunne. Det gikk ikke så bra, men det var jo det som var meningen også. De klarte brasene mellom scene-steppene på en bra måte.

 

Mange frivillige
Det var Solfrid Holtan og mange frivillige som fikk det hele fra start til mål – bra jobba.

 

Stemningen
Den kan man ikke klage på. Både barn og yngre ivret for å komme seg på scenen. De yngre samlet seg framme ved scenen så det var nesten ikke plass for de “stakkars” pressefolka som var der, men hva gjør vel det når stemningen var på topp.

 

Maria Antonia Gladheim sang "Angel". Maria har et musikalsk talent som er verd å merke seg.  © Villy Sander Norås.

 

Mest i musikk
Denne gangen har Visanor prioritert musikken og intervjuer rundt dette. Man må bare gjøre noen prioriteringer, dessverre. Det var mange jeg kunne tenke meg å intervjue, men det får komme ved neste korsvei. Man får heller snu litt på flisa til neste år.

 

Smådrypp
Det vil komme noen intervjuer og bilder i smådrypp både denne uken og neste uke, så her er det bare å følge med. I morgen del 2 med intervjuet av Geir Wetterhus.

 

Mens alle ventet på dommerne så fikk Ole Harald Kvislen og Robin Brokke Teigen all ungdommen opp på scenen til en felles dans.  © Villy Sander Norås.

 

Merk
Om du bruker iPhone eller iPad og vil spille av lyd før 2012 så får du ikke gjort dette. Her anbefales det å bruke PC eller en Mac.

 

Søke
Om du søker på “UKM” i søkefeltet til venstre så vil du finne mange artikler om UKM fra 2011.

 

Villy Sander Norås

 

.

 

Comments are closed.