Kalender - Calendar
June 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

(Torsdag kveld) Fredag, 10. februar 2012

 

Trond F. Persen og Pål Knutson Medhus i Høve Støtt. Samarbeid er viktig.  © Villy Sander Norås.

Dette er siste del med Pål Knutson Medhus fra Høve Støtt på Geilo. Artikkelserien har vært tanker og filosofier rundt dette med turisme som næring, men også samarbeid. Visanor må bare innrømme at Pål Knutson Medhus er en spesialist innen sitt fagfelt.

 

Alpint kontra Middelalderdalen
På spørsmål angående alpint og Middelalderdalen, sier Pål at han håper at jeg har nok batterikapasitet på opptakeren min for dette kan ta tid. Hør intervjuet for mer detaljer.

 

Men som han sier:
- Hele Numedalen har et større potensial en det de har framvist på de siste 20 årene og Nore og Uvdal har noen perler som ingen andre har. De er kanskje ikke polert det godt nok.

 

Litt “hemmelig”
- Det vesle jeg vet om Numedalen er kanskje litt “hemmelig”, sier Pål.

 

Potensialer i det meste
Og han fortsetter, - jeg ser potensialer i steiner, jeg ser potensialer i frisk luft. – Jeg ser også et stort potensial i et vannvittig stort antall arbeidsplasser dersom reiseliv blir satset på.

 

Pål Knutson Medhus kan treffes på telefon...  © Villy Sander Norås.

 

Intervju med Pål Knutson Medhus i Høve Støtt 5:5

Avspilling for iPhone/iPad

 

For mye søl?
- Det er ikke for mye søl, men man er ikke enig om oppskriften.

 

Viktig å stille spørsmålet
Det er viktig å stille spørsmålet om hvordan næringen og politikere skal jobbe sammen. Kort sagt, hvem skal ha ansvar for hva.

 

Blir optimistisk
Man blir jo litt optimistisk etter å ha hørt på Pål Knutson Medhus etter dette intervjuet, men når man kommer tilbake til Numedalen igjen så forsvinner kanskje noe av optimismen – skjønner?

 

Sannhetsord
Pål treffer spiker’n ganske bra når han sier at Nore og Uvdal er litt hemmelige. Dette er så sant så sant. De politiske organer er faktisk litt for hemmelige i sitt arbeid. Det bekrefter jo også andre i næringen.

 

 

Trond F. Persen og Pål Knutson Medhus i Høve Støtt. Samarbeid er viktig.  © Villy Sander Norås.

 

 

Kommentarer

 
Etter nesten 45 minutter så må jeg bare si at jeg er imponert over de refleksjonene som Pål har kommet med her. Pål er en halling, men han klarer å sette fokus på nettopp det som vi numedøler sliter med.

 

Hemmelige
Han sier vi er så hemmelige. Her treffer Pål spiker’n så på hodet at jeg kan ikke få sagt. Hvorfor er politikere så hemmelige i avgjørelsen om Numedalsbanen og mange andre saker. Dette kan sies om mange instanser i Nore og Uvdal kommune.

 

Samhandling
Det Pål Medhus forfekter er nettopp dette med samhandling mellom både politikere og næring/turisme. Noe som Pål også mener er viktig er “i praksis” – kanskje etter hver setning.

 

Den dagen politikere og næringsdrivende innser at vi trenger å komme sammen for å drøfte felles mål for kommunen eller dalen - ja, skal jeg ta av meg hatten.

 

Den dagen både politikere, næringsliv (næringsselskaper) og innbyggere innser at vi trenger mer kunnskap rundt det vi driver med skal jeg gi skryt til både politikere og andre.

 

Den dagen vi tar en gjennomgang av altet. Med alt mener jeg alt fra ressurs-sondering og ide-myldring og kursing innenfor vertskap og det vi egentlig trenger. Vi må innse at vi trenger et kunnskapsløft på både ressurs-sondering og ide-myldring. Nå er bare ressurs-sondering og ide-mylding endel av et stort spekter av prosesser som man trenger en gjennomgang av.

 

Den dagen en politiker kommer å sier, vi må sette oss på skolebenken og kurse oss på det vi trenger kunnskap i. Ja, da skal den politikeren få skryt så det monner.

 

Jeg skriver at Pål treffer spiker’n og det gjør han på mange punkter. Vi er faktisk litt hemmelige av oss vi numedøler. Selv er jeg numedøl og kan nemlig bekrefte det som Pål poengterer.

 

Det er mange andre som sier nettopp det samme. Vi får ikke vite noe om det som skjer. Det hele virker nesten litt konstruert. Slik skal det være og sånn må det være. Det at ting er litt for konstruert betyr at dette har ingenting med samhandling å gjøre. Det konstruerte er ikke ekte. Om man ser litt på “Farmen” eller “Big Brother” så skjønner jo folk flest at det er konstruert, det er ikke ekte.

 

Den dagen alle kan samhandle med alle – og da mener jeg i praksis. Nå bruker jeg ordene til Pål Medhus i egne ord fordi dette er noe vi trenger.

 

Nore og Uvdal har en tendens til å ha for masse ide-møter uten at det blir noe mer enn dette. Vi har mange romjulstreff, men hvor er ektheten i disse møtene. Det hele er litt for konstruert.
Skal vi i Numedalen bli kvitt den “konstruerte ektheten” så må man tørre å se på seg selv på hva vi kan og ikke kan. Vi må finne ektheten og ikke det ”konstruerte”.

 

Noen sier at Pål Medhus er “dyr”, men når man ser den kunnskapen som kommer fra den kanten så er dette verdt hver krone. Nore og Uvdal har kastet bort flerfolding millioner på spot og ingenting. Nå trenger vi en som kan hjelpe oss med akkurat det vi trenger og det er Pål Knutson Medhus, eller en med hans kaliber.

 

Det Nore og Uvdal trenger er nettopp det å øke folketallet og arbeidsplasser og mye annet. Hvordan kan man få dette til? Det kan vi få til med samhandling i praksis mot et felles mål. Vi må legge ”Jante” på hylla og begynne på scratch.

 

 
Villy Sander Norås

.

Comments are closed.