Kalender - Calendar
April 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

(Onsdag kveld) Torsdag, 2. februar 2012

 

Rådmannen i Hol kommune Lars Ole Skogen gir gode råd.  © Villy Sander Norås.

Tidligere i uken så var Visanor en tur til Geilo. Det var for å få litt mer kunnskap om hvordan Geilo går fram for å promovere seg selv som destinasjon.

 

Hvordan gør de det
Nå er det en kjensgjerning at Numedalen eller Nore og Uvdal prøver å utvikle sin egen destinasjon. Det falt seg derfor naturlig å dra til nabokommunen Hol/Geilo som er stor og kjent innenfor reiselivet. Geilo er godt kjent nasjonalt, men også internasjonalt.

 

Folkemøte
For en tid tilbake hadde Geilo et folkemøte som gikk nettopp på dette med reiseliv og destinasjon. Visanor var sammen med noen medbygdinger med på dette folkemøte. Jeg fikk sogar sitte på med Reino Skjøtskift fra Torsetlia over dit.

 

 

Godt arrangert
Det som slo meg var et godt arrangert folkemøte der både kommunen og reiselivet presenterte seg selv på en fin måte. Grovt sagt så var det nye avtaler (partnerskapsavtale) og valg av nytt destinasjonsnavn som var på tapetet.

 

Lars Ole Skogen peker på sentrumsplanene i for Geilo.  © Villy Sander Norås.

 

Intervju med rådmann Lars Ole Skogen i Hol kommune 1:2

Avspilling for iPhone/iPad

 

 

Profesjonelle
Det som overrasket meg var den entusiasmen og profesjonaliteten som både kommunen og andre i næringen fremstilte sine vinklinger og løsninger på Geilo som destinasjon. Her var stikkord som samarbeid og felles mål endel av stikkordene. Geilo virker veldig profesjonelle på det de gjør

 

Kommune var arrangør
Det var Hol kommune som var arrangør for dette folkemøte, men det er ikke det denne artikkelen skal dreie seg om, men hvilke metoder de bruker på Geilo for å få til en bedre destinasjon.

 

En hovedaktør
Kommunen i Hol er en hovedaktør i destinasjon Geilo. Derfor falt det seg naturlig for meg å slå av en prat med nettopp rådmannen i Hole kommune og høre hvilke råd han kunne gi en numedøl.

 

Lars Ole Skogen
Rådmannen i Hol kommune, Lars Ole Skogen er en bygding eller en tidligere numedøl som nesten har gjort halling av seg, men har er jo også en numedøl da…

 

På sparket
Lars Ole Skogen tok ting på sparket, kommunehuset er jo bare en kvarters kjøring fra Geilo, sa han. Dermed var det gjort. Lars Ole er som rådmenn flest, han har mange gode råd. Hør intervjuet for mer detaljer.

 

Villy Sander Norås

.

 

Comments are closed.