Kalender - Calendar
April 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

(Tirsdag kveld) Onsdag, 4. januar 2012

 

Fakta

Tone Fjellheim liker ikke at skole kanskje blir nedlagt. © Villy Sander Norås.

Tirsdag 3. januar var Visanor innom kommunehuset i Nore og Uvdal for å få til et intervju med fagsjef Leif E. Ågesen angående at flere elever har flyttet fra Tunhovd skole til Rødberg skole.

 

Munnkurv
Leif E. Ågesen repliserte med at det er kun rådmannen i Nore og Uvdal kommune som vil uttale seg i denne saken heretter. Mitt ståsted som undertegnede må bli en konklusjon som påpeker munnkurv mot fagsjefen.

 

Rådmannskontoret neste
Etter noen ord med Leif E. Ågesen gikk jeg inn til rådmannskontoret der rådmann Frank Pedersen pleier å sitte.

 

Kanskje ordfører kan…
Ordfører Eli Hovd Prestegården satt på kontoret sitt. Jeg spurte hvor rådmannen var. Samtidig så spurte jeg om ikke ordfører i Nore og Uvdal kommune kunne uttale seg i skolesaken som gjelder Tunhovd skole.

 

 

Valgflesket som ble borte
Eli Hovd Prestegården sa at hun ikke ville uttale seg i saken. Dette tolker jeg som politisk arroganse. Om det er slik at Eli Hovd Prestegården lover valgflesk med å opprettholde alle skolene, ja da burde det i såfall kommet reaksjonære kommentarer i skolesaken. Det ville jo være helt naturlig.

 

- Du skriver jo også
Eli sier at hun ikke ser noen hensikt med “lydintervjuer” - som hun sier. Du skriver jo også i tillegg, sier hun. Til slike svar må jeg bare si at hva man skriver i en bloggavis må bli bloggredaktøren sitt valg. Det at en ordfører skal sette dagsorden i en bloggavis vil jeg helst bestemme selv.

 
Nok om det, rådmann Frank Pedersen dukket opp og sa at han hadde tid klokken 13.00.

 

Både fagsjef og rådmann
Visanor var på plass til avtalt tidspunkt. Etter en liten stund så dukket rådmann Frank Pedersen opp. Det hele endte med et møte hos fagsjef Leif E. Ågesen der også rådmannen var tilstede. Om gode råd var dyre vet jeg ikke.

 

Ikke intervju enda
Visanor ytret ønske om direkte lydintervju, men fikk dessverre ikke det. Rådmannen og fagsjefen sa at de ikke ville si noe i saken før saken er ferdighandlet.

 

Lokk
Mine spørsmål blir jo derfor om det er lokk på saken? Hvorfor er intervju et veldig stort problem. Fra min side så er det noe som skurrer i saken. Fagsjefen sa at en sak har 2 sider og dette skal jeg få vite mer om på torsdag når saken er ferdigbehandlet.

 

Blir den lagt ned?
Jeg hadde også direkte spørsmål om det er slik at skolen blir lagt ned, men det ville verken rådmannen eller fagsjefen uttale seg om, men jeg tror jeg vet svaret.

 

Ikke bra nok
Noe som også var mitt ståsted i saken er jo hvorfor det ikke var nok faglige kompetente folk på Tunhovd skole. Her fikk jeg til svar at denne kompetansen var nesten umulig å oppdrive.

 

Jeg har konferert med Tone Fjellheim pr. telefon i denne saken og hun sier:

 

- Jammen han har jo ikke lyst ut stillingen!

 

Vi sier ja, men mener nei
Nå er det jo slik at Nore og Uvdal kommune snakker så fint om “lys i alle glass”, men det som skjer her er jo nettopp det motsatte. De som vil bevare Tunhovd skole er frustrerte og sinte. Det er noe som skurrer.

 

Ugler i mosen?
Når man ser reaksjoner fra både ordfører, rådmann og fagsjef og legger dette inn i en adferdsprofileringsanalyse og samtidig ser på interaksjonsaspektet så blir det hele ugler i mosen. Det virker som om at politiske og faglige organer allerede har bestemt seg. De vil bare kjøpe seg litt tid med lokk på saken og munnkurv. Det bør jo ikke være så betent at rådmannen må være med inn til fagsjefen når jeg bare vil har et intervju.

 

Vil bli gjengitt
Både rådmann Frank Pedersen og fagsjef Leif E. Ågesen er klar over at jeg gjengir noe av dette møtet i skriftlig form.

 

Intervju til torsdagen
Visanor ble lovet sakspapirer og et intervju nå til torsdagen. Da får vi håpe at dette holder stikk og at fagsjefen kan ta et intervju med Visanor.

 

Som jeg sa: – Så mye styr bare for et intervju…

 

Villy Sander Norås

 

PS. Denne saken har tydelig en stor interesse, det bekrefter besøks-tallet som slår alle rekorder…

 

.

Comments are closed.