Kalender - Calendar
April 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

(Mandag kveld) Tirsdag, 29. november 2011

 

 

Frode Sevlejordet var en av de "skadde" under øvelsen.   © Villy Sander Norås.

En øvelse har et utgangspunkt for å sjekke ut variabler som kan være “missing link” eller andre praktiske gjøremål og rutiner som må forbedres.

 

Klaffe
Det er gjerne mye som skal klaffe når det er en redningsaksjon som skal utføres. Det er mange parter som skal informeres.

 

Kommunikasjon
Det primære er basert på kommunikasjon på kortes mulig tid. AMK (Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral) blir varslet. Det sendes så beskjeder til Politi, Brann og som sagt Ambulanse.

 

Avdekke mangler
Også de ansatte ved Nore kraftverk var også med på redningsaksjonen. En slik øvelse vil avdekke mangler når en virkelig redningsaksjon ville inntreffe.

 

Hva skjedde
Scenarioet var 3 skadde på grunn av en eksplosjon inne i kraftverket i Uvdal I i Nore og Uvdal kommune, den 24. november. Dette kraftverket ligger inne i fjellet og det er smått med nødveier.

 

Otto Engen konferer med politi-etaten.  © Villy Sander Norås.

 

Intervju med Otto Engen

 

AMK
En av de skadde ringte til AMK. De ansatte fra Nore Kraftverk var raskt på stedet, men av en årsak så var det AMK som sviktet i denne øvelsen.

 

Ny øvelse
På nyåret så vil det være en ny øvelse for å få rettet opp feil og svakheter som kan skje. Så vi får håpe at AMK ikke svikter da i hvertfall. Da vil jo om ikke annet Ambulanse, Politi og Brann komme seg tidsnok til redningsøvelsen.

 

Noen av de "skadde".  © Villy Sander Norås.

 

Fra øvelsen.  © Villy Sander Norås.

 

Inngangen til Uvdal I.  © Villy Sander Norås.

 
Villy Sander Norås

.

Comments are closed.