Kalender - Calendar
February 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

(Onsdag kveld) Torsdag, 24. november 2011

 

Maskinen smelter sammen.  © Villy Sander Norås.

I går tok jeg opp dette med å overføre bilder og dokumenter mellom mobiltelefoner og datamaskiner.

 

Hva skjer
Innenfor operativsystemer så vil det skje en forenkling på de 2 hoved-operativsystemene. Dette er Microsoft sitt system (Windows) og på Apple sitt system som består av (iOS og OSX) iOS er til iPad og iPhone, mens OSX er til Apple sine datamaskiner.

 

Apple
Det er mange som spår at Apple vil sammensmelte iOs og OSX til et system. Allerede i dag så har OSX en slags fingerfunksjon lik det du har på en iPad eller en iPhone.

 

Windows
De fleste kjenner til Windows XP og noen hater den tidligere Windows Vista som maser mer enn noe annet. Det som har skjedd de siste årene er at operativsystemene har så mye programkoder at eldre maskiner ikke greier å følge med.

 

Windows 8
Nå som Windows 8 er i beddingen så vil dette bli et meget slankt operativsystem som er bygget på HTML 5. Dette er en framtidig kode som flere operativsystemer kommer til å bruke. Windows 8 vil du kunne kjøre på en mobil og en vanlig Pc. Det er de som spår at eldre maskiner vil komme til nytte med nye Windows 8. Så husk å ta vare på den gamle PCen.

 

Android
Android er jo Google sitt system som er implementer i mange smarttelefoner og mange lesebrett. Den legendariske Kindle Fire er så lavt priset at den selges til lavpris. Når den kommer til Norge er ikke sikkert, men den selges i Statene som hakka møkk.

Se også videopromoer nederst i artikkelen.

 

Integreringen
Når man ser helhet i integreringen mellom mobil, nettbrett og datamaskin så kan man jo skjønne hvorfor Nokia nesten har gått dukken og Microsoft velger å omstrukturere Windows til Windows 8.

 

Blåkopi
Man kan trygt si at Windows 8 er en blåkopi av Apple sitt konsept. Gjør ikke Microsoft noe snart så vil også de få problemer. Det er jo ikke en hemmelighet at nettbrettene kommer for full styrke og da må man være forberedt når dette slår inn for fullt.

 

Smarte
Det at Microsoft nå velger å omstrukturere hele systemet gjør de klokt i. Allerede i dag er det kommuner som har gjort investering i nettbrett til alle sine ansatte. De er lette og man kan skrive på dem. Også alle statsrådene her til lands har hvert sitt lesebrett. På den måten slipper man å skrive ut masse dokumenter. Nå har man en iPad med masse dokumenter og ikke en veske full av sakspapirer. Alt mailes ut på 1 2 3.

 

Skolen
Nettbrett til skolene burde være en skoleelevs og lærers drøm. Slutt med alle bøkene og inn med pedagogiske programmer på alle maskinene.

 

Apple iOS 5 – Keynote 2011

 

Windows 8

 

Amazones Kindle Fire

 

Denne artikkelen kommer litt tidligere enn vanlig på grunn av Kjell Reidar Hovelsrud sitt foredrag på Nore og Uvdal Bygdetun kl. 19.00 torsdag kveld.

 

 

Villy Sander Norås

 

.

Comments are closed.