Kalender - Calendar
June 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

(Tirsdag kveld) Onsdag 23. november 2011

 

Dingser…

Lesebrett og mobil.  © Villy Sander Norås.

Du har sikkert en PC og de fleste av oss har en mobil. Har du en smarttelefon så har du kanskje en LG eller Samsung eller en HTC med Andriod som operativsystem. Eller du har en iPhone med iOS som operativsystem.

 

Operativ
Det er nemlig her inn at du som leser kommer inn. Du har en smarttelefon og en vanlig PC med Windows på.

 

Bilder
På smarttelefonen så har du bilder som du ville hatt over til PCen, men vet ikke hvordan du skal få dem overført. Kjenner du deg igjen? Du skal ikke bekymre deg. Det er nemlig mange som sliter med dette problemet.

 

Samme operativsystem iOS/OSX
Det fins løsninger i dag innenfor Apple sine produkter der du har omtrent samme operativsystem både på telefonen, lesebrettet og den portable eller den stasjonære datamaskinen. Med samme operativsystem så gjør dette det mulig å få overført bilder og dokumenter til både telefon, lesebrett og datamaskin. Du tar f.eks. et bilde med mobilen rett etterpå så ligger samme bildet på både datamaskinen og lesebrettet. Du stiller inn maskineriet en gang for alle og alt går av seg selv.

 
Multi – Andriod og Windows
Har du andriod på mobilen og Windows på PCen kan Evernote eller Dropbox være en løsning for overføring av filer. Begge disse fins til de fleste operativsystemer. Jeg skal kommer med linker på dette i morgen.

 

Windows
Nå kommer snart Windows 8 som er helt reprogrammert. Den vil komme i HTML 5 og er kjørbar selv på en smartmobil. Den vil også kunne brukes på nettbrett og en PC. På den måten så vil du ha enkel overføring av både bilder og dokumenter til alle disse 3 enhetene.

 

Lesebrett og mobil.  © Villy Sander Norås.

 

Windows 8
Hvorfor velger nettopp Windows å omstrukturere hele operativsystemet sitt? De har fått stor konkurranse fra både Apples iOS/OSX og Googles Andriod.

 

Nokia – I`ll be back
Nokia har nesten gått nedenom og hjem etter at iOS og Andriod nesten har tatt over hele markedet. Det gamle operativsystemet Symbian til Nokia holder ikke mål lenger. Det er nettopp her Windows 8 vil bli den nye suksessen. På den måten vil en PC med Windows lett kunne overføre bilder og dokumenter fram og tilbake til mobil og PC.

 

Ebøker, magasiner eller aviser
Tenk deg  at du har kjøpt en elektronisk bok på nettet til nettbrettet ditt. Du laster boken ned og med synkroniseringssystemet mellom mobil, nettbrett og datamaskin så vil boken ligge på alle enhetene. Du leser på boken på nettbrettet tidlig på morgenen, før du drar på jobb eller på skolen så legger du inn et bokmerke. På bussen tar du opp mobilen og fortsetter å lese der du slapp før du dro.

 

iPad dödaren
Nettbrett kommer til å bli framtidens PCer eller bøker – eller avis om du vil. Nå har Amazon kommet ut med et nettbrett som er superbillig. Den heter Kindle Fire, den har halv størrelse av en iPad. Lett og ta med seg. På Amazon og Apple får du kjøpt 18 til 20 millioner bøker, filmer, melodier og så klart masse programmer.

 

I morgen skal jeg kommer med linker til det jeg har skrevet om i dag, samt mer stoff, så følg med.

 

Les mer om Dropbox og Evernote:

Fra PC til mobil og motsatt
http://www.visanor.com/blog/?p=9856

 
Villy Sander Norås

.

Comments are closed.