Språk – Language
Kalender - Calendar
May 2022
M T W T F S S
« Aug «-»  
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Hva skjer? - Events

    Ingen aktiviteter og vise
Visanor
Sidekart - Site map

(Onsdag kveld) Torsdag, 20. oktober 2011

 

Trygg Trafikk

En situasjon man ikke bør komme i.  © Villy Sander Norås.

En situasjon man ikke bør komme i. © Villy Sander Norås.

Dette er andre del med Trygg Trafikk som var på trafikksikkerhetsdagen i Smådøl motorbane i Nore og Uvdal kommune 12. oktober i forrige uke.

 

Anne Marit Jordheim
Jeg slo av en prat med Trygg Trafikks distriktsleder i Buskerud, Anne Marit Jordheim. I intervjuet så er det endel vindstøy. Selv en standard vindhette holdt ikke vindsusen unna.

 

Hva skal man bruke
Som overskrift så brukes “ta ansvar”, men jeg kunne godt ha brukt “gruppepresset” som overskrift.

 

Hvorfor?
Gruppepresset føles av alle som er i en bil. Både de som kjører bil føler at de ikke kan backe ut for ikke å virke feige. Også de som sitter på vil føle gruppepresset. Og det er nettopp her ordene “Ta ansvar” kommer inn.

 

Ta ansvar
Men tør man å ta ansvar? Hvordan takler man en situasjon når den blir ukontrollert? Det er nettopp da gode råd er dyre. Nå er det ikke alle situasjoner som tilsier at det er fare å ferde.

 

Anne Marit Jordheim i Trygg Trafikk, region Buskerud.  © Villy Sander Norås.

Anne Marit Jordheim i Trygg Trafikk, region Buskerud. © Villy Sander Norås.

 

Intervju med Anne Marit Jordheim i Trygg Trafikk region Buskerud

 

- Vår i lufta
Det man aldri kommer unna er nettopp kjensgjerningen av vårfornemmelsen som kommer hvert år. Da er de yngre med sine nyervervede biler på hugget vil prøve seg. Nå skal det testes krefter! Noen kjører ut og da blir kommentaren, at nå er det vår i lufta.

 

Ungdommen nå til dags!
Ungdommen nå til dags vil du kanskje si. Men hva om du er litt av den eldre typen. Husker du da du kjørte som verst. Det gikk jo bra tenker du. I de fleste tilfeller så går det bra, men i noen tilfeller så kan det gå galt. Det er viktig og ikke glemme at vi selv var kalver en gang – ikke sant?

 

Naturlig
Det at både valper og kattunger utfordrer seg selv i lek er jo noe av livets læring og det samme kan sies om de yngre. De vil måle krefter på den ene eller den andre måten.

 

Hva kan gjøres
Det som kan være en fordel er å ta tyren ved hornene. Kanskje en trafikksikkerhetsdag på våren kan være en fordel. Det er jo da ulykkene skjer.

 
Villy Sander Norås

.

Comments are closed.