Kalender - Calendar
April 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

(Onsdag kveld) Torsdag, 13. oktober 2011

 

4 dager

Knut Jarle Berg og Per-Olof Bergman er fornøyd med målingene.  © Villy Sander Norås.

Etter 4 dager så er Raildoc AB ferdig med målingene på Numedalsbanen. Det er Per-Olof Bergman i Raildoc fra Sverige som har gjort målingene fra Flesberg til Rødberg. Med seg har han hatt Knut Jarle Berg fra Rollag som kjentmann på turen.

 

Numedalsbanen er fantastisk
Per-Olof syns det var fint å få dette oppdraget. Han synes naturen langs Numedalsbanen er fantastisk.

 

Bra kvalitet
På spørsmålet om kvaliteten på svillene så sier Per-Olof at svillene er bedre enn det han trodde. Det var noen deler som var litt dårlige, men for det meste så var det bra.

 

Innlandsbanan kontra Numedalsbanen
I Sverige så har man en bane som heter Innlandsbanan. Per-Olof har kjørt på Innlandsbanan, men det er på Numedalsbanen man finner det ville terrenget.

 

Østerrike
Nå er Per-Olof ferdig på Numedalsbanen. Nå har han heist opp måleriggen som er bak på bilen og da setter han kursen hjem til Sverige. Etter dette skal Raildoc AB til Østerrike og gjøre en jobb der.

 

Knut Jarle Berg og Per-Olof Bergman er fornøyd med målingene.  © Villy Sander Norås.

 

Intervju med Per-Olof Bergman og Knut Jarle Berg – 3:3

 

- Numedalsbanen er fantastisk, sier Per-Olof Bergman som har kjørt flere baner enn de fleste.

 

 

Kjentmann
Jeg slo av en prat med turens kjentmannen Knut Jarle Berg. Knut Jarle ser for seg at han kan gjøre mye på Numedalsbanen etter de erfaringene han har nå.

 

Per-Olof Bergman ser målingene på dataskjermen.  © Villy Sander Norås.

 

Optimistisk
Det som gjenstår nå er faktisk kommunene i Numedalen og om de blir med på den fredningen som trengs på Numedalsbanen, men Knut Jarle sier at han er optimistisk med hensyn til fredningen av Numedalsbanen.

 

Jobbet mye
Knut Jarle Berg kan trygt sies å være en av de som har jobbet mest med vedlikehold på Numedalsbanen. Og han håper at det arbeidet som er nedlagt for bevaringen av Numedalsbanen kommer til sin rett. Også den innsatsen som er gjort fra Melvold skole må taes med i denne betraktningen.

 

Raildoc AB fra Sverige kjører banelangs i hele Europa.  © Villy Sander Norås.

 

Olavsrosa
Nå den 19. oktober vil Numedalsbanen bli tildelt Olavsrosa på Rødberg hotell. Med Olavsrosa i hende så vil det jo være naturlig at kommunene i Numedalen også ser samme verdi i banen på lik måte som Norsk Kulturarv gjør det. Det ville jo være rart om det ville bli det motsatte.

 

Kommentar
Vi som bor i Numedalen må se hvilke verdier vi har og utnytter disse på den måten det bør gjøres. Det er nå vi har muligheten. Det ligger jo også i partiprogrammene til Numedalskommunene å ta vare på det vi har og da er Numedalsbanen plassen å begynne på.

 

Verdien
Mange ser verdien av Numedalsbanen og har gjort mye ut av det. Da får vi håpe at politikerne i Numedalen også ser det samme. Vi vet ikke hvilke muligheter vi har med Numedalsbanen før vi ser på den som en mulighet.

 

Vanligvis så er det tog som kommer på jernbanesporet, men ikke denne gangen.  © Villy Sander Norås.

 

Bil på vei og bil på jernbane.  © Villy Sander Norås.

 

Opp med måleriggen og hjemturen til Sverige er i gang.  © Villy Sander Norås.

 
Villy Sander Norås

.

Comments are closed.