Kalender - Calendar
June 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

(Tirsdag kveld) Onsdag, 28. september 2011

 

Skeptiske

Liv i Nore og Uvdal?  © Villy Sander Norås.

At politikere kanskje er skeptiske til å bevilge midler til enkelte prosjekter vil vel kanskje være naturlig, men en utredning av Nore og Uvdal som en festivalkommune er nok nødvendig.

 

En god ide
En estimering og ressurssondering på dette feltet vil være nødvendig. Det er viktig med de rette folkene som har kompetanse på området. Det er en kjensgjerning at bærekraftige kommuner innehar egen kompetanse. At Nore og Uvdal kommune er en bærekraftig kommune sånn sett kan ikke sies og derav også manglende kompetanse.

 

Liv Berven
Hun har kontakter og koblinger som hun vil benytte opp mot Nore og Uvdal kommune. Ser ikke kommunen disse fordelene eller den medieeffekten som Langedrag hadde? Liv Arnesen er et medium i seg selv og dette bør både skole og kommune se fordelene av.

 

Søknaden
Visanor innehar den tidligere søknaden på 1,6 millioner. Tallene vil ikke jeg gå inn på her, men kompetansen fra deltagerne her er ikke akkurat dårlig for å si det sånn. Det er mye usagt om alle detaljene i søknaden, men Visanor skal komme tilbake til dette ved neste korsvei – da med lydopptak fra neste møte.

 

De yngre vil.  © Villy Sander Norås.

 

Intervju med Liv Berven – del 2:2

 

Fotspor
Liv Arnesen går faktisk i noens fotspor. Det er norske polfarere som har vært på sydpolen før. Det er planlagt en medieomtale rundt Liv Arnesens prosjekt. Det at Nore og Uvdal kommune kanskje ikke ser den reklameeffekten dette kan ha, da må de nesten være blinde.

 

De ser mulighetene
De yngre som var til stede på møtet ser nettopp mulighetene dette prosjektet kan gi. De er ikke i tvil på at dette er interessant. For min del virker det som om politikerne tviler, men kanskje det er på tide at de denne gangen faktisk følger i de yngres fotspor. Det er for sent å følge i de yngres fotspor nå de har dratt fra bygda.

 

Men vil politikerne? © Villy Sander Norås.

 

En annen sak
På møtet kom det fram en sak som gjaldt bevilgede midler til de yngre. Det framkom at de faktisk ikke kan bruke disse pengene til det de selv har valgt å bruke dem til. De vil ha et eget sosialt samlingspunkt, men nei, det går ikke an. De yngre har planlagt med flere profesjonelle om prosjektet og gjort et seriøst arbeid i det de vil, men det er ikke bra nok. Da må man spørre, hva er bra nok?

  

Ta ungdommen på alvor
Som skribent og observatør får jeg nesten en flau smak i kjeften av det hele. De får midler til rådighet, men kan ikke bruke dem. Den er litt for drøy syns jeg.

 

- Det er for sent når fuglene har flydd sin vei – ikke sant?

 

Stol på dem
Kommunen bør ha litt tillit til de yngre og stole på dem. Kommunen må jammen skjerpe seg litt, dette er noen Visanor har sagt flere ganger. De yngre er framtida i bygda, ikke de som råder nå. Det er for sent når fuglene har flydd sin vei – ikke sant?

Et intervju fra møte må desverre gå ut pga av plassproblemer denne uken.

 

 

Villy Sander Norås

.

Comments are closed.