Kalender - Calendar
April 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

 

Turistsjef Kristin Helgerud

Det er jo snart påske, så jeg tar en tur innom Nore og Uvdal turistkontor for å se hva de har å tilby. Kontoret ligger som sagt i Rødberg sentrum.

På kontoret finner jeg Kristin Helgerud som er daglig leder, for meg er hun et nytt ansikt i dalen. Det er alltid interessant med nye mennesker og jeg går rett på sak.

- Hvor kommer du fra?
- Jeg kommer fra øvre Eiker i Vestfossen.

- Hva er det som har dratt deg oppover til Numedalen?
- Jobb, rett og slett.

 

 

 

Turistkontoret

Kristin Helgerud er ikke noen turist, men heller en med bein i nesa når det gjelder kompetanse når det gjelder turisme, folk som kjenner henne sier så.

 

Kristin Helgerud

- Hva er du utdannet i?
- Jeg har en utdannelse i reiseliv, sier Kristin beskjedent og fortsetter, jeg har en bachelor-grad fra Australia som er kulturbasert reiseliv og jeg har en mastergrad fra England i markedsføring og reiseliv.

- Imponerende!
- Takk!

- Så du har ikke vært på reiselivslinja på Lillehammer?
- Nei, det har jeg ikke.

 

 

Hvorfor Uvdal.no?

Kristin Helgerud

- Internettsiden til turistkontoret, hva heter den?
- Den heter uvdal.no

- Hvorfor heter den uvdal.no?
- Fordi vi markedsfører destinasjonen som merkevare under Uvdal, enkelt, kort og greit å huske på.

- Jeg tenker på hvorfor ikke Nore og Uvdal?
- Det ligger i merkevarebyggingen – om du tenker på andre merkenavn så er de korte og enkle å huske på. Akkurat diskusjonen rundt hvorfor Uvdal er valgt har jeg faktisk ikke vært med på. Det er noe som ble avgjort før jeg kom hit, men det ligger jo i merkevaren.

- Når jeg for eksempel vil søke på direkte i Uvdal.no, så om jeg da vil søke på overnatting så tenker jeg at her er det bare overnattingssteder for Uvdal. Men når jeg da søker så finner jeg da steder som gjelder for Gvammen og Nore. Man blir jo litt frustrert.

- Jada, men man må jo se det positivet i det. Altså at det blir jo markedsført – det spyttes endel penger inn i det å markedsføre destinasjonen. Og vi markedsfører ikke bare overnattingssteder for det som ligger i det vi kjenner som Uvdal, men vi markedsfører også campingen på Norefjord og Torsethlia på Dagalifjell. Det omfavner hele kommunen.

- Men hvorfor ikke ha “smør på flesk” med Nore og Uvdal ved siden av?
- Det må du nesten spørre de som har med det å gjøre.

- Men hvem er det som har med det å gjøre?
- Den avgjørelsen ble tatt den gang man lagde en masterplan, altså Uvdal 2015-planen. Så utviklet de logo og da ble det holdt folkemøter som gikk på akkurat den destinasjonen. Om man tenker på Geilo, merkevaren Geilo ligger jo i Hol kommune. Og Hol-navnet forsvinner jo forsåvidt i den sammenheng. Så det er rett og slett for å gjøre det kort og enkelt å huske på, det er ikke ment som at Nore er glemt.

- Så det blir på sammen måten som at Uvdal har kommet på værmeldingskartet i fjernsynet?
- Ja, så absolutt. Det rett og slett så enkelt som mulig og forsøke å gjøre merkevaren til det de kaller “top of mind”. At det blir et navn – som en destinasjon.

- Hvor lenge har dere åpent her?
- På Turistkontoret har vi åpent hele året. Vi har utvidede åpningstider ferie som f.eks. vinterferiet, påskerferie og sommerferie, mandag til lørdag hver uke.

- Hvordan blir det i påsken?
- I påsken så har vi åpent alle dager untatt søndag og mandag, altså første påskedag og andre påskedag.

- Når her dere åpent da?
- På mandag til og med onsdag har vi vanlige åpningstider fra klokken ti til fire. Torsdag, fredag og lørdag fra ti til tre.

- Er det bare du som er ansatt her?
- Vi har også en ekstrahjelp på lørdager som heter Vegard Vedhus.

- Hva er det han gjør?
- Han bemanner skranken her hos oss og hjelper til med annet arbeid.

 

 

Også et møtested

- Blir det ikke dyrt å ha oppe hele året med 2 ansatte nesten?
- Det kan man jo for såvidt diskutere. Vi syns dette er et viktig tilbud. Ikke bare for turistene som kommer hit, men også for lokalbefolkningen og reiselivsnæringen og andre næringer som trenger å møte oss. Også får man et lite samlingspunkt som sådan.

- Dere er ikke bare turistkontor i den forstand?
- Nei, vi har også turistsjefen Erling Løfsnes som også har sin kontorplass her. Vi sitter jo å jobber å har fulle arbeidsdager med andre ting samtidig som vi på en måte beholder turistkontoret.

 

Turistsjef Kristin Helgerud

- Om jeg kommer innom her å lure på aktiviteter, hva har du av informasjonsmateriell?
- Her kan du få brosjyrer fra diverse aktiviteter og overnattingsmuligheter i området her, men også samtidig dagsutflukter til andre steder. Du kan få våre brosjyrer som går på destinasjonen, du kan få informasjon om Langedrag, Bygdtunene våre. På sommerstid selger vi fiskekort, vi har også kart i ulike former og fasonger også har vi utvalg av lokalproduserte suvenir.

 

Kristin Helgerud

- På tampen, er det noe som kan sies før påske – på oppfordringer, informasjon?
- Hit må man bare komme å oppleve. Nå er det fortsatt veldig bra forhold i fjellet med oppkjørte løyper. Alle bakken er åpne i alpin sentrene. Både i alpinbakken og alpinsenteret. De har nye akemuligheter på Dagali, på skisentret der med air-boards. Langedrag skal ha åpent i hele påsken med masse opplevelser og omvisninger med muligheter for hundekjøring.

- Går du på ski?
- Jeg gjør det.

- Hvor går du på ski i Nore og Uvdal.
- Stort sett velger jeg å stå på ski i alpinsenteret siden jeg bor på Rødberg og velger Dagali for langrenn.

 

 

 Stikk innom

Kristin Helgerud ønsker alle velkommen innom kontoret

Er det noen som har noe på hjertet som turistkontoret kan ha interesse av så kan du trygt ta en tur innom turistkontoert. Her treffer du hyggelige folk.

 

 

 

Villy Sander Norås

 

 

 

 

.

Comments are closed.