Språk – Language
Kalender - Calendar
November 2021
M T W T F S S
« Aug «-»  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Hva skjer? - Events

    Ingen aktiviteter og vise
Visanor
Sidekart - Site map

(Tirsdag kveld) Onsdag, 21. september 2011

 

Tilbud

Tuppen og Lillemor.  © Villy Sander Norås.

Tuppen og Lillemor. © Villy Sander Norås.

Nå rett før valget ble det fra Visanor sin side lagt fram tilbud med intervjuer til de 2 sterkeste ordførerkandidatene og appeller fra alle kandidatene. Dette da som lydopptak. Det ble på forhånd nevnt at næring, samarbeid og utvikling ville være noen av emne-ordene fra Visanor sin side.

 

Alle må få være med
De fleste var faktisk interessert i dette. Etter en telefonsamtale med den siste kandidaten så sier denne personen at alle ordførerne må få være med på intervjuer. Dette blir mye arbeid, tenkte jeg. Men når man skal tenke likhet så må man jo prøve å gjøre det beste ut av det. Det hele får bare stå sin prøve. Jeg sa ok, da gjør vi et intervju med de aller fleste kandidatene.

 

Tilbudet
Under Facebook-gruppen “Valgkamp i Nore og Uvdal 2011″ la Visanor 30. august ut følgende tilbud:

 

Sitat:
Valgkamp – info

Visanor vil gi alle partiene en lydtid på ca. 5 til 15 minutter til sine politiske appeller som skal komme rett før valget. De fleste har sagt seg villige til denne appellen.

Det vil også bli lagt opp til intervju-runde med noen av ordførerkandidatene.

Noe som også kan være aktuelt er en politisk debatt med flere noen eller partier der man diskuterer de forskjellige politiske løsningene.
Sitat slutt

 

 

Tilbud som ble lagt ut på Facebook.  © Villy Sander Norås.

Tilbud som ble lagt ut på Facebook. © Villy Sander Norås.

 

Njet
Under et valgtorg spurte jeg en av kandidatene om når det var best å gjøre slike intervjuer. Dette ble kommentert med, ingen intervjuer. Jeg fikk plutselig beskjed at det ikke ville bli noen intervjuer med ordførerkandidatene. Dette ble begrunnet med en komistripe som var gått over streken.

 

Se komistripen her:
http://www.visanor.com/blog/?p=10543

 

Komisk
Selv må jeg nesten le av hele svaret. Jeg ville få svar ganske snart, ble det sagt.

 

Fikk svar
Og riktignok så fikk jeg svar. Jeg trodde dette ville bli lagt ut under Facebook-invitasjonen, men neida. Dette ble sendt som et brev 31. august der det stod:

 

Sitat:
Vi viser til henvendelse vedr. dekning av valgkampen i Nore og Uvdal. Partiene har i felleskap kommet fram til at vi ikke ønsker å delta i det opplegget som visanor har skissert.

Med hilsen
 
Kirsten Gjestemoen Hovda – AP
Nils Friis – SV
Eli Hovd Prestegården – SP
Per Lassegård – FRP
Odmund Deinboll – H
Sitat slutt

 

"Svar" fra ordførerne.  © Villy Sander Norås.

"Svar" fra ordførerne. © Villy Sander Norås.

 

Kun som epost
Det første som slo meg var at dette kom i epost-form. Hvorfor kunne de ikke svare under Facebook-gruppen direkte? Var det for å la ting gå stille i dørene? Rart var det.

 

Først alle
Visanor tilbyr først intervjuer til noen av ordførerkandidatene og appell-tid til alle. Den ene ordførerkandidaten sier at alle må få være med på intervjuer. Visanor gir allikevel intervju-tid til de fleste. Legger ut invitasjon på Facebook.

 

Plutselig ingen
I ettertid så vil plutselig ingen av kandidatene være med. De begrunner heller ikke hvorfor de ikke vil være med. Hvorfor kan de ikke det?

 

Begrunnelse
Samme dag ble det sendt en forespørsel tilbake til Odmund Deinboll om følgende:

 

Sitat:
Om det fins et annet opplegg som kan være ønskelig så er Visanor åpen for det, men det hadde jo også vært int. med en begrunnelse for dette “vedtaket”.
Sitat slutt

 

Visanor spør om begrunnelse.  © Villy Sander Norås.

Visanor spør om begrunnelse. © Villy Sander Norås.

 

Ingen svar?
Denne forespørselen fikk jeg ikke noe svar på. De ville med andre ord ikke begrunne det som var årsaken.

 

Når man tolker dette så blir man jo litt forundret over metoden. Først må alle være med også er det ingen som vil. Og de kan ikke gi noen skriftlig begrunnelse på hvorfor.

 

Splitt og hersk?
Det hele har blitt litt komisk og har en tendens til splitt og hersketeknikk eller vallametoden om du vil. Hvorfor vil de ikke la seg intervjue? Det begrunnes muntlig med en komistripe. Er det slik at komikken har så stor slagkraft at den setter alle ordførerkandidatene ute av stand til å la seg intervjue? Eller er det andre faktorer som ligger til grunn?

 

- Vi drar til Norefjord
Det som er det fatale er jo at de fleste ordførerkandidatene selv er med på et åpent møte i Norehallen torsdag 8. september i regi av “buinore.no”.

 

Hva er de redde for?
De kan være med på et åpent møte, men vil ikke la seg intervjuet av en bloggavis? Hva er det de prøver å forhindre? Er de redd for direkte og konfronterende spørsmål? Er de redde?

 

Uskyldig
Nå har jeg ikke snakket så mye om årsaken som jeg fikk bekreftet muntlig. Visanor har vært i kontakt med både riks og lokalpresse om denne komi-stripen og de som har sett på den sier; at denne er helt uskyldig eller at dette er noe politikere må kunne leve med, ellers har de ikke noe der å gjøre.

  

 

Lo som bare det
Nå skal det heller ikke stikkes under en stol at en av ordførerkandidatene faktisk lo av komistripen. Så er denne personen også med på en såkalt boikott. Jeg skjønner ingen ting, gjør du?

 

Siste del får du i morgen.

 

Villy Sander Norås

.

Comments are closed.