Kalender - Calendar
May 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

(Mandag kveld) Tirsdag, 20. september 2011

 

Motsatt

Den stakkars trefiguren har vondt i hodet.  © Villy Sander Norås.

Uten å vite det så kan ting bli det motsatte av det man har tenkt. Trefiguren til venstre har vondt i hodet stakkar, men det fins jo måter å kurere hodepine på. Da kan man bruke hodepinetabletter, så blir man bra igjen.

 

Klassiker
En klassiker innenfor kommunikasjon er legemiddelfirmaet som skulle gjøre et markedsføringsframstøt med hodepinetabletter i arabisktalende land. Det som var hovedproblemet var større analfabetisme, så derfor måtte de tenke litt annerledes for å få gjennom budskapet.

 

Tegneserie
Legemiddelfirmaet valgte å bruke en tegneserie som formidling. Man så for seg en som hadde vondt i hodet. Denne personen tok en hodepinetablett også var alt såre bra. Men legemiddelfirmaet fikk ikke solgt en eneste hodepinetablett. Først skjønte de ikke hva de hadde gjort galt. Men etter en stund fant de ut at i arabisktalende land som leser man fra venstre mot høyre, altså det motsatte av det vi gjør her i vesten. Og da ble tegneserien det motsatte av hvordan vi tolker det.

 


Tolket motsatt
I arabisktalende land tolket de tegneserien med en som først var glad, hivde inn på en tablett og deretter fikk vondt i hodet. Ingen kjøper vel tabletter der man får vondt i hodet, det sier seg jo selv. Om du studerer de 2 tegneserien så vi du skjønne hvorfor.

 

Ta en pille å bli bra...  © Villy Sander Norås.

 

Om du leser en tegneserie den andre veien så går det helt galt.  © Villy Sander Norås.

 

Til himmels?
Om man ikke vet om hendelsesaksens retning så kan det nettopp få fatale følger. En gang så jeg et plateomslag på en godspel-plate. Denne illustrerte en trapp som gikk til himmels. Men hendelsesaksen hadde feil retning så det gikk faktisk lux til he…… Bildet var kort og godt speilvendt og da får bildet en helt annen betydning, nemlig det motsatte.

 

Rett til himmels? © Villy Sander Norås.

 

Eller motsatt...  © Villy Sander Norås.

 

Pekepinne
Bildene med stigen kan jo være en illustrasjon på det. Bildene er ikke helt perfekte, men vil gi en forklaring på hva det betyr.

 

 

Villy Sander Norås

 

.

Comments are closed.