Kalender - Calendar
June 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

Fredag, 19. august 2011

 

Intervju

Immetic på Vegglidagen.  © Villy Sander Norås.

Sist ut på scenen på Vegglidagen var den lokale gruppen Immetic. De fleste er fra Veggli og omegn. I går hørte du et intervju med gutta.

 

Smakebit
I dag kan du høre en liten smakebit av en av låtene som de har komponert.

 

CD-plate
Immetic har planer med en CD-utgivelse om ikke så lenge. Melodien nedenfor er kun et live-opptak og er ikke av det aller beste. Når CD-platen er ferdig mastret så vil nok det hele låte litt annerledes og bedre.

 

Selvkomponert
Alt er selvkomponert. Til nå har de omkring 4 til 5 melodier og det burde være nok til ei skive.

 

Framføringen
Selv syns jeg det billedmessige og stilen i arrangementet ligger godt innenfor eksperimentell rock. Det er rytmeforskyvning der det hører hjemme. Vokalistene bak mikrofonene ligger godt i det musikalske bildet. Skal man kritisere noe så må det være litt dominerende cymbaler, men dette er alltid en ballanse som ikke er lett når man tenker rytme. Alle husker vel den kjente skarptromma fra 80-tallet, men den er jo et saga blått i dag.

 

Immetic i rampelyset.  © Villy Sander Norås.

 

Smakebit med Immetic

Merk: Lyden er endel komprimert og det drar ned lydkvaliteten.

Komper selv
De komponerer sin egen musikk. Dette drar opp om man tenker terningkast. Det er klare linjer i musikk-stilen. Det er velballansert, både med instrumenter og rytmer.

 

Terningkast
Valget havnet på en nesten-femmer, eller 5 for å si det helt korrekt.

 

Et høyt nivå
Alle som spilte på Vegglidagen hadde et høyt nivå. Dette er unge musikere som er i oppstarten med egen musikk og framføring. Noen vil kanskje si at terningkastene var litt høye. Det kan sikkert være sant det, men i en oppstart så må man også bakke opp de som er der. Da kan man ikke bruke Helstrøm-metoden på terningen. Det ville bli helt feil etter min mening, men et høyt nivå var det på alle sammen. Det er vi alle enige om – ikke sant?

 

Villy Sander Norås

.

Comments are closed.