Kalender - Calendar
June 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

Onsdag, 6. juli 2011

 

2 intervjuer

Kristin Helgerud forteller. Foto: Villy Sander Norås

I del 3:3 er det 2 intervjuer. Et med Ståle Flaata som opptatt av kanalisert ferdsel som kolliderer litt med reinsdriften. Til slutt er det et intervju med turistsjef Kristin Helgerud som prøver å se framover.

 

Kompensasjon

Ståle Flaata kom under møtet med et spørsmål om hvorfor ikke grunneiere som ikke fikk tildelt hyttearealer ikke kunne få kompensasjon for det løypenettet som er på deres eiendom.

 

Store summer
De som får regulert sine hytteplaner på fjellet høster store summer og de burde også ha råd til å leie områder til friluftsinteresser.

 

Stenger for reinen
Løypenettet og menneskene som ferdes der stenger for reinen som beveger seg på fjellet. Man stenger reinen ute fra vinterbeiteområdet, sier Ståle. Det er mange villrein-eiere som taper på dette.

  

Kanalisert ferdsel er ikke fri ferdsel
Ståle understreker at kanalisert ferdsel er en tilrettelagt ferdsel og ikke en fri ferdsel. Det må en endring på tolkningen av lovverket. Det pågår likelydene prosesser andre steder i landet som Ståle Flaata følger med på. Hva som blir utfallet her vil være avgjørende. Visanor vil følge saken. Hør forøvrig mer detaljer i intervjuet.

 

Ståle Flaata: Kanalisert ferdsel er ikke fri ferdsel.  © Villy Sander Norås.

 

Intervju med Ståle Flaata

 

Områdeplan og tekstdel
Turistsjefen sier at områdeplanen er viktig for å løfte området. Vi jobber nå med en tekstdel som omfavner destinasjonen, altså Nore og Uvdal.

 

Viktig med innspill
Tekstdelen kommer ut på høring nå i høst og da er det viktig med innspill i denne prosessen, sier Kristin Helgerud.

 

Tr

 

Intervju med turistsjef Kristin Helgerud

 

Sommerproduktene
På spørsmål fra Visanor om hva som vil skje med sommerproduktene i framtiden i Nore og Uvdal sier Kristin at her har aktørene en mulighet til å komme med innspill fremover.

 

Kommentar
Kanskje det kunne vært vel så bra med innspill fra både næringsselskapet, politikere og næringen. Vi har så store muligheter med egne resurser som eksisterer innenfor tidligere industrikultur som står ubenyttet.

 

Viktig
Visanor mener det er og blir viktig at både næringsselskapet, turistkontoret, politikere og næringen ser de mulighetene vi har i dalen, om ikke så er de blinde. Det er viktig med en balanse og en helhet som gjelder hele kommunen.

 

Fraskriver man seg ansvaret?
Det er viktig med innspill fra aktørene, sier turistsjefen, men er det ikke like viktig næringsselskapet og andre aktører fremmer en helhetlig plan for hele kommunen.

 

Komfortabel med ett merkevare?
Under foredraget om merkevarebygging for en tid tilbake så kom det fram at alle må være komfortable med å bruke nettopp den merkevaren som er bestemt.

 

Begynner å bli kjent
Kristin Helgerud sier at dette har vært en utfordring og er en prosess som pågår. Kristin legger til at destinasjonen begynner å bli kjent i markedet.

 

Google
Et lite søk på Google med navnet Nore, samt Uvdal pr. 5. juli ga følgende resultat:

Nore: 41.600.000
Uvdal: 4.770.000

 

En utfordring
Visanor hører hva folk i Nore sier og en forankring av merkevaren kan bli en utfordring med de konfliktene som har vært til nå.

 

På torsdag kommer en test av trådløse nettverk i hele Numedalen.

 

 

Villy Sander Norås

.

Comments are closed.