Kalender - Calendar
May 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

 

Ole Jørn Solberg forteller hvordan et kamera fungerer

- Ole Jørn Solberg, leder i den nyeoppstartede fotoklubben. Hva heter klubben?
- Vi har kalt klubben for Numedal Fotoklubb.

- Hvorfor det?
- Vi holder jo til i Numedal og vi diskuterte jo litt om vi skulle videreføre Nore og Uvdal Fotoklubb som engang eksisterte på 80- og 90 tallet, men nettopp fordi vi har medlemmer og folk som kommer helt fra Dagali og Skurdalen og langt nede i Rollag og forhåpentligvis Flesberg etterhvert.

 

 - Ja, har du interesser fra Flesberg?
- Jeg har ikke vært i kontakt med noen der nå, men klubben er åpen for alle som føler tilhørighet for Numedal.

 

 

- Når tid var det det startet?
- Vi startet klubben 1. februar, da var vi 13 stykker på Nore Kro som stiftet klubben.

 

Ole Jørn Solberg forteller hvordan et kamera fungerer

- Hvordan kom det hele i gang?
- Det er jo flere av oss som har gått med en tanke om å starte en fotoklubb og initiativet denne gangen kom fra Ann Sidsel Grøtjorden som lagde noen oppslag på Facebook om å starte klubb og da var det 13 stykker som møtte opp på Norefjord der vi ble enig om å starte fotoklubb.

- Hvor mange medlemmer er dere nå?
- Nå har jeg ikke full oversikt på det, men vi har hatt en voldsom interesse. Vi var 13 på første oppmøte og 26 stykker på andre møte og noe tilsvarende på det tredje – der husker jeg ikke eksakt tall. Så det er stor oppslutning på møtene, men vi oppfordrer jo folk til å betale medlemsavgift når de er blitt litt kjent i klubben. I tillegg til møtene våre så har vi gruppe på Facebook…

- Nå kom du meg i forkjøpet.
- Det er noen som har fått stor oppslutning og interesse. Sist jeg så, så var det 93 stykker som var innmeldt i Facebook-gruppa.

- Så du mener det kan bli en bra interesse rundt dette?
- Vi opplever jo at det er veldig mange som har interesse for fotografering. Mange har kamera og enten det nå er et kompaktkamera eller det er mobiltelefonen, eller man har kjøpt seg speilrefleks og mer avansert utstyr, så har de fleste er kamera i nærheten og folk syns det er morro å ta bilder, men mange opplever at de har lyst til å lære mer om hvordan man tar gode bilder. Og hvordan man i større grad kan ta kontrollen over kamera isteden for bare å bare for å knipse på automatikk og se hvordan det blir.
- Hvor mange er det som har kompaktkamera kontra speilrefleks?
- Det har vi ikke noe statistikk på, men det er ca halvparten som bruker speilrefleks og halvparten som har et enkelt kompaktkamera.

- Hvem er det som har mest erfaring i klubben?
- Nei, det vet jeg ikke, det er litt vanskelig å si, vi har ikke noe oversikt på det. Det jeg vil si, det jeg har lyst til å si…

 

Hallgeir Kjønås Rennehvammen  og Ole Jørn Solberg prøver å få orden i poengsystemet.

- Jeg tenker på hvem som er pådrivere for bildevurderinger, konkurranser?
- Vi har valgt et styre i klubben bestående av sekretær Ann Sidsel Grøtjorden, nestleder Hallgeir Kjønås Rennehvammen, kasserer Frank Robert Pettersen og selv er jeg valgt som leder. Så det er mange dyktige folk i klubben. Så det var vel tilfeldigheter at vi ble valgt til styret, mange dyktige. Foreløpig så har vi lagt opp til 2 typer aktiviteter eller vi ha delt klubbkvelden på 2 forskjellige måter. Vi legger opp til 2 forskjellige møter i måneden, den ene møte kaller vi for en Workshop. Da er poenget at man skal være aktive, ikke bare å sitte og lytte, men…

- Er det temabasert eller?
- Det er ofte temabasert, så det kan f.eks. være lys, blitz, det kan være makrofotografering. En gang på programmet vårt har vi bestemt for å besøke Nore stavkirke, rett og slett for å ta bilder der.

 

Klubben ser på video fra nett.

- Men får dere lov til å ta bilder inne der?
- Det regner vi med, vi har ikke alt på plass enda, men…

- Må ikke det klareres?
- Joda, det skal klareres. I tillegg til Workshopen så har vi temakvelder der vi forløpig har utfordret noen av de aktive i klubben til å holde foredrag. Og på disse klubbkveldene så har vi også klubbkonkurranser der vi åpner for at medlemmene eller de som er med klubben med personlig frammøte kan levere inntil 3 digitale bilder. Og da har vi laget – etter litt diskusjon – avstemningsreglene enkle slik at alle fremmøtte kan stemme fram første, andre og tredjeplass. Så etter et poengsystem så finner man ut hvilke bilder som får flest poeng. Og vi sier at en tredjedel av bildene skal få hederlig omtale. Sist var det 34 bilder som ble innlevert og da fikk en tredjedel av disse en hederlig omtale og poengplassering. Så tenker vi da å videreføre dette året ut.

- Er det noe som skal sies tilslutt?
- Det er sikkert mange som har lyst til å ta kontakt men klubben å bli medlemmer og da oppfordrer vi folk til å følge med på nettet eller snakke med noen som er med eller sende en mail og be om informasjon på:
numedal.fotoklubb@gmail.com

- Facebook-gruppa til fotoklubben, hvor finner man den?
- Man søker på Numedal Fotoklubb og den er tilgjengelig for alle.

- Grunnen til at jeg selv ikke har anledning til å være med i klubben er tiden som vil gå med på min egen og blogg side. Det vi ta for mye tid.
- Klubben er i utgangspunktet åpen for alle og vi har spend på nivået i klubben fra dyktige halvprofesjonelle fotografer til amatører som har fått kamera i gave og vet å holde på det omtrent. Utgangspunktet er at vi har lyst til å skape et miljø, der hvor vi kan lære mer og bli bedre kjent og diskutere bilder, samt temaet rundt fotografering.

- Hvem er det som er profesjonelle?
- Vi har ikke noe statistikk på det enda, men jeg vet jo at det er noen som selger litt bilder av og til og tjener noen kroner på det.

- En ting til slutt, du snakket om en blogg her i sted. Når kommer den?
- Vi har ikke noe dato for det, men det er en av de som sitter i styret som arbeider med en egen hjemmeside eller en blogg hvor vi kan ha, hvor styret kan ha kontroll på å legge ut viktig informasjon om møtesteder og konkurransesteder også videre. Dette er noe vi jobber med, men det er ikke helt ferdig enda.

- Men det kommer?
- Vi håper det.

- Neste møtet, når er det?
- Det neste møtet er over påske og er 15. april.

- Så da vil du oppfordre folk til å komme?
- Jeg vil oppfordre folk til å møte opp og vise interesse og gjerne komme en gang eller to og se hvordan dette er. Og oppfordrer jeg alle til å melde seg inn i klubben så vi får en stor medlemsmasse som igjen gir oss større muligheter til å planlegge videre aktiviteter framover.

 

 

Endel av styremedlemmene i Numedal fotoklubb. Fra venstre: Frank Robert Pettersen, Hallgeir Kjønås Rennehvammen og Ole Jørn Solberg. Initiativtaker Ann Sidsel Grøtjorden valgte å stå over fotograferingen

 

Neste klubbkveld er 15. april kl. 18.00. Da er foredragstemaet fotografering av mennesker, mens konkurransetemaet er “påskebilder”.

6. mai kl. 18.00. Workshop: Nore stavkirke. v/Frank Pettersen og Ann Sidsel Grøtjorden.
20. mai kl. 18.00. Temamøte: Brennvidde og objektiver – muligheter og begrensninger. Konkurransetemaet: “17. mai”

Så de som er interessert bør møte opp.

 

Villy Sander Norås

 

.

Pr.  20 mars 2010.

Link til Numedal fotoklubb sin gruppe på Facebook

Comments are closed.