Kalender - Calendar
June 2024
M T W T F S S
« Aug «-»  
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Highlighted events

    No events to show
Visanor
Sidekart - Site map

Mandag kveld, 27. juni 2011

 

Ros

Rødbergdagene.  © Villy Sander Norås.

Rødbergdagene i år har fått mye ros og det fortjener de. Alle som har vært med har gjort en bra jobb.

 

Besøkende
Været har ikke vært helt på topp, men det var opphold helt til siste slutt. Hadde det vært solskinn så hadde det nok vært flere besøkende. Samkjøringen som har vært mellom de forskjellige parter kan vel kalles god organisering.

 

Både pose og sekk?
Rødbergdagene og konsert senere på kvelden kan være en god ide. En konsert tidlig på kvelden er jo automatisk en familiekonsert. De aller yngste får også delta på et musikkarrangement. Dette samkjørt med salg av grillmat senere på kvelden tror jeg kan være lurt.

 

  

 

Fordeler og ulemper
Det at konserten er flyttet fra Numedalshallen til fritidsparken på Rødberg gjør jo at tilbudet som Norefjord før hadde, nå ikke er der lenger. For mange vil kanskje dette bli et savn. Hva som er best i et slik tilfelle får være usagt, men det bør nevnes. Om vil ha det beste så tenker man både pose og sekk, men om det lar seg gjennomføre er en annen sak.

 

Åpen dag
Nå er jo Rødbergdagene handelsstandens åpne dag der de feirer seg selv, men det er også mye fokus på at det også skal være barnas dag og det er jo bra det.

 

Hvor var klovnen?
Det som blir men’et i dette tilfelle er hvorfor ikke klovnen var der. Alle husker vel klovner fra i fjor? Han spredte glede hvor han en var. Klovnen må tilbake til Rødbergdagene, det er helt sikkert. Hva som er grunnen til at han ikke var der er et spørsmål. Til handelsstanden vil jeg si: Ikke tenk på dere selv, tenk heller på barna. Det er jo barnas dag også – ikke sant?

 

 

Klovnen fra i fjor.  © Villy Sander Norås.

 

Barnas minimarked
En annen ting jeg er litt skuffet over er barnas minimarked. I fjor var de i sentrumsbildet som skapte liv og røre. Det var salg på hver krik og krok. Men i år ble barnas minimarked plassert bak et hus. Dette skuffer meg. Barnas minimarked må inn i sentrumsbildet til neste år. Jeg sier det igjen: Tenk på barna også.

 

 

I fjor var de i sentrumsbildet og skapte liv og røre.  © Villy Sander Norås.

 

I år var de plassert bak et hus.  © Villy Sander Norås.

 

Skilting
På Vegglidagen så la Visanor fram en forsiktig antydning om at skiltingen kunne vært mye bedre enn det den var. Alle boder burde vært godt skiltet. Hvem og hva presenteres i den boden som er 10 meter unna deg? Det må ikke være slik at man lurer på hva den ene boden er til. Det er først nå man forlater boden at man ser hva de står for. Oppe i været ser man ballonger som representerer et politisk parti. Flaut vil jeg si.

 

Rødbegr sentrum.  © Villy Sander Norås.

 

For mye eller for lite
Nok om det, men har Rødberg vært flinke nok til å skilte med sine tilbud? Det er jo et spørsmål for seg selv. Hvor finner man minitivoli, barnas minimarked? Hva presenteres i de forskjellige bodene? Visanor tror at en ettertanke på dette plan bør være på plass. Var fanene for Rødbergdagene store nok, slik at de var tydelige og synlige? Eller var de for store?

 

I forhold til presse og medier
Handelsstanden på Rødberg må bli flinkere når det gjelder presse og medier. De må bli mer utadvent og mer pågående. De prøver å framstå med et positivt blikk, men her skorter kommunikasjonen fullstendig. Det hele virker litt innesluttet og konservativt vil jeg si. Det som er en viktig faktor for å lykkes med noe som Rødbergdagene er kommunikasjon. Her har handelsstanden på Rødberg mye å lære.

 

Sett under ett
Monument fra barnehagen, fontene i dammen, konsert i Fritidsparken. Dette er noe jeg kaller for utvikling, men den må fortsette og bli enda bedre. Men sett under ett:

 

- Bra jobba, men husk mer på barna til neste år.

 
 

Husk
Lær av mediene og kritikken, ikke motarbeide, det er det som er utvikling.

 

 

Villy Sander Norås

.

Comments are closed.